Haberler

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

Güncelleme:

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki Belkısana Kaplıcalarının restorasyonu sırasında yeni termal su kaynakları bulundu. 5 ayrı noktada bulunan suların yeterli debiye ulaşması halinde seracılık, meyve kurutma ve balıkçılıkta kullanılması hedefleniyor.

Valilik ve İl Özel İdaresi tarafından, Belkısana Kaplıcalarının yeniden dönüşümü amacıyla yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında 5 ayrı noktada su kaynakları tespit edildi. Valilikçe, bu su kaynaklarının değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında su kaynaklarının yeterli debiye ulaşması halinde seracılık, meyve kurutma ve balıkçılıkta kullanılması hedefleniyor.

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

3 AYLIK ÇALIŞMADA 5 KAYNAK BULUNDU

Termal su kaynakları projesi danışmanı Şırnak Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, bölgenin her tarafında sıcak su kaynakları olduğunu ve 3 aylık çalışmada 5 sıcak su kaynağı bulduklarını söyledi.

Güçlükonak'ta bulunan sıcak suyun değerlendirilmesi çalışmalarına üniversite olarak destek verdiklerini dile getiren Nalbantçılar, "Su kaynaklarının doğal mecrasına bakıldığında adeta Denizli'deki Pamukkale travertenlerine benzer yapıda beyaz renkli tortu bırakıyor. Rekreasyon çalışmalarıyla, buranın gerek sıcaklığı ve mineral zenginliği gerekse de görsel zenginliği ile bölgenin cazibe merkezi olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

"HER KAZILAN NOKTADA 60 DERECE ÜZERİNDE SU ÇIKIYOR"

Sıcak suyun termal turizmin yanı sıra yeterli debiye ulaşması halinde seracılık için de kullanılabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Nalbantçılar, "Her kazılan noktada 60 derece üzerinde sıcak su çıkmakta ve bu sular bölgede yüzlerce yıldır termal turizm amaçlı kullanılmaktadır." diye konuştu.

Vatandaşlardan Nihat Kaya, kaplıcaların tarihi özellikte olduğunu ifade ederek, vatandaşların romatizma, kireçleme ve eklem ağrılarına şifa bulmak için bu su kaynaklarını tercih ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güçlükonak Rektör Şırnak Termal Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Merih Demiral hangi takımda oynuyor? Merih Demiral hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Ahmetcan Kaplan hangi takımda oynuyor? Ahmetcan Kaplan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi Kadıoğlu hangi takımda oynuyor? Ferdi Kadıoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Türkiye'nin EURO 2024 ilk maçı ne zaman? Milli takımımız ilk maçını ne zaman, kimle oynayacak? Mert Müldür hangi takımda oynuyor? Mert Müldür hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024?
İlahiyat Fakültesi'nde mide bulandıran olay! Tuvalette köpeği istismar ederken öğrencilere suçüstü yakalandı

İlahiyat Fakültesi'nde mide bulandıran olay! Tuvalette köpeği istismar ederken öğrencilere suçüstü yakalandı

500

Yorumlar (1)

Uğur Duran:

Doğu'nun gelişip kazanç sağlamasını istemeyen eller oraya da el atar ve bu işte yarım kalır. Her zaman böyle oldu çünkü..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title