Haberler

Rusya, benzin ihracatı yasağını uzatmayı gündeme aldı

Rusya, benzin ihracatı yasağını uzatmayı gündeme aldı
Güncelleme:

Tüketicilerin ve çiftçilerin artan talepleri ve rafinerilerin planladığı bakım çalışmaları nedeniyle 1 Mart 2024'ten itibaren 6 aylığına benzin ihracatını yasaklayan Rusya, yasağı uzatmaya hazırlanıyor. Rusya'nın alacağı karar, ülkenin en büyük benzin ithalatçısı olan Türkiye'yi de etkileyecek.

Rusya Federal Rekabet Servisi (FAS), ülkede 1 Ağustos'tan itibaren benzin ihracatının tekrar yasaklanmasını desteklediğini bildirdi. Yasağın, iç piyasadaki durumu istikrarlı hale getirdiği ve fiyat dalgalanmalarını azalttığı belirtildi.

FAS'tan yapılan yazılı açıklamada, benzin ihracat yasağının, yüksek talep yaşanan dönemlerde iç piyasadaki durumu daha istikrarlı hale getirdiği belirtildi.

Yasağın, rafinerilerdeki planlanmış bakım süreçlerinde yaşanan fiyat dalgalanmalarını da azalttığına işaret edilen açıklamada, "FAS, 1 Ağustos'tan itibaren benzine yönelik yasağın tekrar yürürlüğe girmesini desteklemektedir." ifadesi kullanıldı.

Rus hükümeti, benzin ihracatını 1 Mart'ta yasaklamış, ardından Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleri dahil çeşitli ülkelere ihracata muafiyet getirmişti.

TÜRKİYE, RUSYA'DAN BENZİN İTHAL EDİYORDU

Rusya, tüketicilerin ve çiftçilerin artan talebi ve rafinerilerinde planladığı bakım çalışmalarını gerekçe göstererek, 1 Mart 2024'te benzin ihracatını yasakladı. Ağustos'ta bitmesi beklenen yasağın yeniden uzatılması, ülkenin en büyük benzin ithalatçısı Türkiye'yi de etkileyecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

İhracat Ekonomi Türkiye Güncel Rusya Fas

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title