Haberler

Duyanın iştahı kaçıyor! Rize ve Sivas'taki hamsi fiyatı arasında tamı tamına 60 TL fark var

Güncelleme:

Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğundan dolayı Rize'de hamsinin kilogram fiyatı 10 liraya kadar düşerken Sivas'ta hala 70 liraya satılması tepkilere neden oldu.

Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğundan dolayı Rize'de hamsinin kilogram fiyatı 10 liraya kadar düşerken Sivas'ta hala 70 liraya satılması tepkilere neden oldu. Tüketiciler yüksek fiyatlarla hamsi tüketmekten yakındı. Satıcılar ise fırtınayı gerekçe göstererek kendini savundu. Balık almak için hale giden Ziya Kaya, geçen hafta 40 liraya satılan hamsinin bu hafta 70 lira olduğunu söyledi.

Rize'de 10, Sivas'ta 70 lira

"DENİZDE BALIK BALIK YOK, ÇIKSA DA PAHALI OLUYOR"

Balıkçı Talip Güldeş, balığın az çıkmasından dolayı fiyatların yüksek olduğunu belirterek, "3 gündür Karadeniz'de fırtına var ve balık çıkmıyor şuanda. Denizde balık yok, çıksa da pahalı oluyor. Az olan balık İç Anadolu'ya gelmediği için pahalı oluyor. Geçen seneye göre fiyatlar biraz fazla, hamsinin bugünkü fiyatı 70 lira ama fırtına olmasa hamsi fiyatı 40 liraya kadar düşebilir. Karadeniz'de balık çıkmadığı için pahalı, dün 50 lira olan hamsi bugün 70 lira. Fiyatlar uygun olursa müşteri memnun oluyor ama fiyatlar yüksek olunca vatandaşlar almıyor" şeklinde konuştu.

Rize'de 10, Sivas'ta 70 lira

"FİYATLAR CEBİMİZİ YAKIYOR"

Balık almak için hale gelen Ziya Kaya, fiyatların çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Hamsi fiyatları çok fazla, geçen hafta 40 lira olan hamsi bugün 70 lira oldu. İnşallah fiyatlar düşer, şuan cebimizi yakıyor. Fırtınadan dolayı bir fiyat artışı var. İnşallah fırtına diner ve balık fiyatları düşer. Hamsi bollaşır fiyatlar da düşer, bizler fiyatların düşmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Fırtına Sivas Rize Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (8)

SAMET TEMAS:

HAMSİ BALIK BİLE DEĞİL, YIL OLMUŞ 2023 HALA HAMSİ YİYEN VAR MI YA

10
32
yanıtYanıtla
Ali Veli:

Hamsi balık bile değil mi. Sen belki de hamsi yemiyorsun he. Allah başka zeval vermesin kardeş. sabret bu da geçer !

yanıt8
yanıt3
Orçun Yılmaz:

tamamda kardeşim rizeden sivasa yüzerek mi geliyor bu balıklar rizedeki vatandaşhar denizden çıkarıp halka satıyor direk bunuda düşünün

12
29
yanıtYanıtla
Ali Veli:

yüzerek gelmiyor evet ama organizasyon limuziniyle de gelmiyor. Mazot ne zamandır aynı ve hatta biraz da indi fiyatı. Peki bu durumda rize de 10 tl satılan balık sivasa gelince kg başı 60 lira maliyet mi oluşuyor yani. De hadi git işine. Bildiğin fırsatçılık bu

yanıt10
yanıt0
sade vatandaş:

pazarlarda yavru hamsi satılıyor bu bir katliam balıkların kökü kurutuluyor alanda satanda hatalı zaten bu yüzden denizlerde iri balık bulunması zorlaştı bunun faturasını herkes balık nüfusunun yok olmasıyla ödeyecek en az denizlerde iki sene av yasağı olmalı

25
2
yanıtYanıtla
Doğrucu deli:

Hamsi sadece Karadeniz de ucuz iç anadoluda da fiyatlar yüksek

21
2
yanıtYanıtla
Serdar Aziz:

Sivasın suyunu bozdular. Çamur pislik akıyor. Kireç klor öyle bir derecede ki çay koyuyorsun su kaynamaya yakın demlik ocaktan bi sesle sağa sola devriliyor patlama oluyor. Suyun kaynama şekli bile bi değişik. Sanki içinde başka birşey var. Suyunu da bozdu bu beyinsizler.

14
0
yanıtYanıtla
By rabsin:

Ankara da da taze hamsi gündüz 70 akşam 50 çok taze olmayıp Yenilebilir durumdakiler 25 tl.. balıkçıların sadece kış döneminde gerçek balıkçılık yaptıklarını düşünürsek, onlarda kazansın.. Aslan payını Aracılar kazanmasın gerçek hak edenler kazansın...

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title