Haberler

Özbekistan Ticaret ve Yatırım Fırsatları Toplantısı İzmir'de Gerçekleşti

Özbekistan Ticaret ve Yatırım Fırsatları Toplantısı İzmir'de Gerçekleşti
Güncelleme:

Özbekistan'ın Navoi Valisi Normat Tursunov ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyeleriyle bir araya geldi. Tursunov, Navoi bölgesinin yatırımcılara birçok avantaj sağladığını belirtirken, Türk yatırımcıları bölgeye davet etti. Toplantıda, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaretin artması için gerekli şartların mevcut olduğu vurgulandı.

Özbekistan'ın Navoi Valisi Normat Tursunov ve beraberindeki 15 kişilik heyet, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyeleriyle bir araya geldi.

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen Özbekistan Ticaret ve Yatırım Fırsatları Toplantısı'nda konuşan Tursunov, Navoi bölgesinin tamamının organize sanayi bölgesi olarak yasal statüye sahip olduğunu, yatırımcılara emlak, su ve kurumlar vergisi muafiyeti tanındığını belirtti.

İhracatı ve yatırımı kolaylaştırmak için ulaştırma hizmetlerinin de yarısının devlet tarafından hibe edildiğine işaret eden Tursunov, Türk yatırımcıları bölgede yatırıma davet etti.

Özbekistan Yatırım Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akrom Aliyev de ülke nüfusunun yüzde 60'ını gençlerin oluşturduğunu, son dönemde yapılan reformların meyvelerini almaya başladıklarını belirterek Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaretin katlanarak artması için tüm şartların mevcut olduğunu vurguladı.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak ve Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu da toplantıda değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Özbekistan Türkiye Ekonomi Güncel İzmir

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title