Haberler

Muş Ovası'nda Yetişen Meyan Kökü Geçim Kaynağı Oldu

Güncelleme:

Muş Ovası'nda doğal olarak yetişen ve ilaç sanayisinde de kullanılan meyan kökü, vatandaşların geçim kaynağı oldu. Hasköy ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla traktör yardımı ile sürülen tarlalarda ortaya çıkan meyan köklerini toplayarak Adana, Hatay ve Mersin illerindeki tüccarlara satıyor. Birçok hastalığın iyileşmesi konusunda destekleyici unsur olan meyan kökünün faydaları ise saymakla bitmiyor.

Muş Ovası'nda doğal olarak yetişen ve ilaç sanayisinde de kullanılan meyan kökü, il dışındaki fabrikalara satılıyor.

Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde vatandaşlar, meyan köklerinin yetiştiği tarlalarda çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Girişimci Hassemdin Duygu, gazetecilere, 15 işçinin çalıştığı tarlada yaklaşık günde 2 ton meyan kökü topladıklarını söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır Muş Ovası'nda meyan kökü topladıklarını belirten Duygu, "Meyan kökü ilaç sanayisinde kullanılıyor. Şu an hava sıcak asıl işlerimiz hava soğuduğunda başlayacak. Topladığımız kökleri yaş olarak gönderiyoruz. Fabrika kendi ihtiyacına göre kullanıyor. Burada çalışan vatandaşlar da aile ekonomisine katkı sağlıyor. Meyan kökünü toprağın yarım metre altından çıkarıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mersin Hasköy Adana Hatay Muş Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title