Haberler

Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Finansal Raporlama Sunumu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana’da Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından kentteki serbest muhasebeci ve mali müşavirlere Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) sunumları yapıldı.

Adana'da Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından kentteki serbest muhasebeci ve mali müşavirlere Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) sunumları yapıldı. KGK Kurul Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı, "Bütün bu sistemin amacı işletmelerin mali tablolarının gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir finansal raporlama yapması" dedi.

KGK tarafından yayımlanan BOBİ FRS Adana tanıtım toplantısı, Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (ASMMMO) yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan KGK Kurul Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı, BOBİ FRS'nin 1 Ocak 2018'de yürürlüğe gireceğini belirterek, standart düzenlemelerini anlatmak için 24 ilde 25 toplantı yapacaklarını kaydetti.

Balcı, Türkiye muhasebe standartlarını oluşturduklarına değinerek, "Şirketlerin bu standartlara uyup uymadığını da denetlemek için denetlemenin de standardını oluşturduk. Kimler denetleyecek? Bağımsız denetçiler. Bu bağımsız denetçileri ve bağımsız denetim kuruluşlarını belirleyip yetkilendiriyoruz, onları da denetliyoruz. Bütün bu sistemin amacı işletmelerin mali tablolarının gerçeğe ve ihtiyaca uygun, karşılaştırılabilir finansal raporlama yapması" diye konuştu.

Toplantı daha sonra KGK Daire Başkanı Hasan Gül'ün açış sunumlarıyla devam etti.

Gün boyu süren toplantıda KGK Uzmanları Samet Arslan, Sevgi Kılıç Er, Fatih Selçuk ve Uğur Kaya tarafından katılımcı serbest muhasebeci ve mali müşavirlere, Kavramsal Çerçeve ve Finansal Tablolar, Muhasebe Politikaları, Tahminler ve Yanlışlıklar, Raporlama Döneminden Sonraki Olaylar, Şarta Bağlı Yükümlülükler ve Şarta Bağlı Varlıklar, Hasılat, Stoklar, Tarımsal Faaliyetler, Finansal Araçlar ve Özkaynaklar, Yabancı Para Çevrim İşlemleri, Kiralamalar, İş Birleşmeleri - Konsolide Finansal Tablolar, İştiraklardeki Yatırımlar - Müşterek Girişimlerdeki Yatırımlar, Maddi ve Maddi Olmayan Duran Varlıklar, Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller, Varlıklarda Değer Düşüklüğü, Gelir Üzerinden Alınan Vergiler, Geçiş Hükümleri konularında sunumlar yapıldı.

Toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve ASMMMO Başkanı Ali Farsak katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close