Haberler

MPM, Bin'e Yakın Engelliye Mesleki Beceri Kazandırdı

MPM, Bin'e Yakın Engelliye Mesleki Beceri Kazandırdı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Prodüktivite Merkezi, "Engellilere Mesleki Beceri Kazandırma Eğitimleri" düzenleyerek, illerde istihdam olanaklarına ve gelişmiş el sanatı türüne göre eğitim programı organize ediyor

Milli Prodüktivite Merkezi, "Engellilere Mesleki Beceri Kazandırma Eğitimleri" düzenleyerek, illerde istihdam olanaklarına ve gelişmiş el sanatı türüne göre eğitim programı organize ediyor Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), "Engellilere Mesleki Beceri Kazandırma Eğitimleri" düzenleyerek, illerde istihdam olanaklarına ve gelişmiş el sanatı türüne göre eğitim programı organize ediyor. Merkez, bu kapsamda bilgisayar operatörlüğü, çeşitli el sanatları, pasta-bisküvi yapımı, yaşlı ve hasta bakımı ve refakatçilik, kasiyerlik, takı tasarımı, trikotaj ve hazır giyim, konfeksiyon gibi konularda son 6 yılda 57 gruba yönelik eğitimler ile 930 engelli vatandaşa mesleki beceri kazandırdı.

MPM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MPM'nin Verimliliği Artırma Projeleriyle 50'den fazla ilde verimlilik seferberliği yürüttüğü, her yıl düzenlediği verimlilik haftası etkinlikleriyle de Türkiye'nin dört bir yanında paneller, sempozyumlar, bilinçlendirme toplantıları, eğitimler organize etiği ifade edildi. 2011 yılında Temiz Üretim Merkezi'ni bünyesine ekleyen MPM, Kamu'nun verimliliğini artırmak için Devlet Personel Başkanlığı ile protokol imzalarken, engellilerin istihdama katılması yönünde çalışmalar yapmak için Türkiye İş Kurumu ve TOBB ile protokoller imzaladı.

-TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYOR-

MPM'nin, 1998 yılında ilk defa Gaziantep ve Denizli'de uyguladığı kısa adı VAP olan İllerde Verimliliği Artırma Projesi bugün 50'den fazla ile ulaştı. Açıklamada, VAP'lar boyunca ilköğretim öğrencilerinden üniversitelisine, sanayicisinden kamu yöneticisine kadar ildeki tüm sosyal katmanlara ulaşan MPM'nin, bu çalışmalarıyla illerde adeta bir verimlilik seferberliğini başlatarak yürüttüğü belirtildi.

-VAP'LARDAKİ HİZMETLERİN TÜMÜ ÜCRETSİZ-

MPM, ilin potansiyeli ve ilden gelen taleplere göre 6 aydan 1 yıla kadar süren VAP'larda gerek kamu gerekse özel sektörde faaliyet gösteren işletmelere ücretsiz araştırma, danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor. İl Valiliği himayesinde, ilin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle imzaladığı protokol çerçevesinde VAP'ları gerçekleştiren MPM, son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Kilis, Hatay ve Osmaniye'de Verimliliği Artırma Projesi başlattı.

MPM bu projesiyle toplumun farklı kesimlerinde verimlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlarken, kamu ve özel sektörde verimlilik sorunları teşhis edilerek çözüm yolları geliştiriyor. Projenin uygulandığı illerin verimlilik sorunları araştırılarak, bu sorunların giderilmesine yönelik raporlar hazırlanıyor. VAP sonrasında da illerdeki çalışmalarına devam eden MPM, VAP'ların bitim tarihinden 1 yıl sonra VAP izleme çalışmaları yaparak ildeki gelişmeleri takip ediyor.

-ENGELLİLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR-

VAP'lar kapsamında engellilerin eğitimi ve iş yapma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla "Engellilere Mesleki Beceri Kazandırma Eğitimleri" düzenleyen MPM'nin, ilde istihdam olanaklarına ve gelişmiş el sanatı türüne göre eğitim programı organize etiğinin belirtildiği açıklamada, "Bilgisayar operatörlüğü, çeşitli el sanatları, pasta-bisküvi yapımı, yaşlı ve hasta bakımı ve refakatçilik, kasiyerlik, takı tasarımı, trikotaj ve hazır giyim, konfeksiyon gibi konularda son 6 yılda 57 gruba yönelik eğitimlere 930 engelli vatandaşımız katıldı" denildi.

-MPM TEMİZ ÜRETİM MERKEZİ-

Türkiye Sanayi Stratejisi Eylem Planı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın görevlendirmesi uyarınca Temiz Üretim Merkezi işlevleri MPM'nin mevcut faaliyetlerine eklenerek 2011 yılından itibaren MPM bünyesinde yürütülmeye başlandı. Verimlilik bilinci artırma, eğitim, danışmanlık, araştırma, verimlilik ölçme-izleme gibi hizmetler veren MPM, ulusal ölçekli bir Temiz Üretim Merkezi'nin çalışmalarını yürütebilecek yegâne uzman kurum olarak hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

-TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA ÜCRETSİZ KONFERANS VE PANELLER-

Milli Prodüktivite Merkezi'nin verimliliği toplumsal bir amaca dönüştürmek için 1998 yılından bu yana Kuruluş yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlediğinin ifade edildiği açıklamada, 2000 - 2011 yılları arasındaki Verimlilik Haftası etkinliklerine 70 Bin'den fazla kişi katıldığı belirtildi.

Verimlilik Haftası Boyunca, MPM uzman ve yöneticileri Türkiye'nin dört bir yanında, kamu-özel kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerde, ticaret ve sanayi odalarında, sivil toplum kuruluşlarında konferanslar veriyor. Verimlilik yönetiminden değişim yönetimine, stratejik planlamadan Mobbing'e, stres yönetiminden zaman yönetimine 76 ayrı konuda konferanslar yapılırken, hafta boyunca verimlilikle ilgili güncel konularda onlarca panel gerçekleştiriliyor.

-MPM DÜNYA İLE VERİMLİLİK KÖPRÜSÜ İNŞA EDİYOR-

AB Üyesi ülkelerin verimlilik merkezlerinin oluşturduğu Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği'nin (EANPC) en aktif üyesi olan MPM'nin, Dünya Verimlilik Bilimi Konfederasyonuna da üye olduğunun ifade edildiği açıklamada, Uluslararası projelere büyük önem veren MPM'nin Avrupa'nın 5 ülkesinden 7 kuruluşu bir araya getiren kısa adıyla "Euroductivity" Projesi'ni yürüterek bu kapsamda "Alman Verimlilik ve İnovasyon Merkezi" (RKW) ve "Slovak Verimlilik Merkezi" (SLCP) ile önemli çalışmalara imza attığı belirtildi.

"Orta Asya ve Kafkaslar İşbirliği Oluşturma Girişimi" çalışmaları kapsamında Azarbeycan Verimlilik Merkezi, Kırgızistan ve Kazakistan'da Verimlilik alanında çalışan kuruluşlarla İşbirliği protokolleri imzalayan MPM, Pakistan Verimlilik Merkeziyle de işbirliği protokolü imzaladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi
title
Close