Haberler

Meyve Suyu Üretiminde Vişne Sıkıntısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ziya Diren, meyve suyu üretiminde en çok vişne de ham madde bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Diren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ziya Diren, meyve suyu üretiminde en çok vişne de ham madde bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Tokat DİMES Fabrikası'nda işlenmek üzere üzüm alımı başladığını ifade eden Diren, yıllık 100 bin tona yakın meyve satın alarak mamul hale getirdiklerini ve ihraç ettiklerini söyledi. Yılda yaklaşık toplam 300 milyon litre meyve suyu üretimi yapıldığını ifade eden Diren, günlük 3 tesiste 600 ton civarında meyvenin işlendiğini kaydetti. Bunun meyve üreticilerine büyük destek sağlarken, topraktan nema almak adına tarımın gelişmesine ciddi bir katkı sağladığını ifade eden Diren, "İnsan sağlığına gazlı meşrubatlar yerine sağlık meyve suyu sunabilme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda meyve suyu sektörü çok önemli" dedi.

Diren, ham madde bulma noktasında en çok sıkıntı yaşadıkları meyvenin vişne olduğunu ifade ederek, "Sosyal güvenlik sistemi içerisinde özellikle tarımla iştigal eden kırsaldaki insanlarımıza daha mutlu olabilmesi için devletimiz biraz daha katkıda bulunuyor. Bizim insanlarımız mütevazi köy şartlarında aldıkları paraları onlara yetiyor. Dolayısıyla bir tembellik oluşmaya başladı. Ama biz bunu fiyat politikası ile insanları oralara yönlendirmeye çalışıyoruz. Yılda 500 bine yakın meyve fidanı da üreterek katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının "Meyve alım fiyatlarının çiftçinin beklentisinin altında olduğu için sorun yaşanıyor olabilir mi?" şeklindeki sorusuna ise Diren, "Biz Türkiye'de çiftçiye en yüksek bedeli ödeyen firmayız. Meyve suyu konsantresin borsalarında çıkan fiyatlara göre verebileceğimiz maksimum fiyatı vermeye çalışıyoruz. Gönül istiyor ki daha çok fiyat verelim. Ama rekabet ortamında yaşıyoruz. Daha ucuza maliyetleri olan firmalarla rekabet ediyoruz. İkisinin arasında üreticimize çok fiyat vermeyi hedefleyen firmayız. Şuan üzüm alımı yapıyoruz. Tokat'ta siyah üzüm üretilmediği için dışarıdan Denizli, Diyarbakır, Hatay'dan siyah üzüm geliyor. Günlük 220 ton üzüm işleniyor. Üzüm suyu satışlarında günden güne artış var" şeklinde cevap verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title
Close