Haberler

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

Güncelleme:

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası'nın başkanlık koltuğuna halihazırda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Fatih Karahan getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hafize Gaye Erkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunması sonrası boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlık koltuğuna mevcut Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Karahan oturdu.

HAFİZE GAYE ERKAN, MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevinden affını istediğini ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Gaye Erkan'ın istifa kararı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

MERKEZ BANKASI'NIN YENİ BAŞKANI FATİH KARAHAN OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası'nın başına, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan getirildi. Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar, 32449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan olduFatih Karahan

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atandı. Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

NE OLDU?

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "görevinden affını istediğini" açıkladı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan olduEski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

Gaye Erkan'ın kararı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Şimşek yaptığı açıklamada, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Fatih Karahan Fatih Karahan Gaye Erkan Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (52)

Yaşar Aksoy:

Ülkede yaşayan bir sürü suriyeli afgan paki rus varken sebze ucuz olmaz kiralar ucuz olmaz. Sağlık sistemi suriyelileri kaldırmaz. Sgk iflas eder. Emekli zor durumda bütçe yok para yok Bu kaçak göçmen meselesi lübnan gibi bizide iflas ettirecek kimse toplayamayacak

746
91
yanıtYanıtla
mehmet:

iflas edeli biraz olduda. süründürüyorlar. bitkisel hayatta.

yanıt462
yanıt65
duran sari:

Türkiye'nin iflas ettiğini bütün ülkeler biliyor ama bir ülkedeki koyunlar bilmiyor

yanıt406
yanıt114
Eyyüp Saltaş:

karddşim kesinlikle haklısın

yanıt161
yanıt50
Erkan Arslan:

Tip Desen Oda Yok At Hirssizi Gibi Buda Fazla Dayanamaz Alti Ay sonunda Parayi Alip Yurt Disina Kacar

247
313
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Pansilvayna üniversitesinden gelmiş neyse yabancı yer değilmiş !!! Hayırlı olsun.

489
53
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

EN AZINDAN SANDALYE BOŞ KALMAMIŞ İYİ OLMUŞ MAKSAT DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN

yanıt37
yanıt8
ömer diker:

Yola inanmışlarla çıkılır ikna edilmişlerle değil

277
41
yanıtYanıtla
Bir garip yolcu:

Yerini hemen doldurdular ...bu dunya boyle işte

230
33
yanıtYanıtla
EkSeS:

Senin de yerini doldururlar merak etme.

yanıt74
yanıt125
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title