Haberler

Maliye Bakanı Naci Ağbal: "Birçok Alanda Özelleştirme İdari Başkanlığı Olarak Hazırlıklarımız Var"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Varlık Barışı uygulamalarını yaparken özel bir rakam hedeflemediklerini söyleyerek, "Yurtdışındaki varlıklarını Türkiye’ye getirmek isteyen kesimler için bu düzenlemeyi getirmiş olduk" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Varlık Barışı uygulamalarını yaparken özel bir rakam hedeflemediklerini söyleyerek, "Yurtdışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen kesimler için bu düzenlemeyi getirmiş olduk" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği'nce (TBB) ortaklaşa düzenlenen 'Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı'ndaki konuşmasının ardında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Varlık Barışı uygulamasının bir önceki yıllara kıyasla farkının ve hedeflerinin ne olduğu şeklindeki soru üzerine Bakan Naci Ağbal, Varlık Barışı uygulamalarını yaparken özel bir rakam hedeflemediklerini belirterek, "Geçen sene yurtdışından getirilen varlıklarla ilgili düzenleme yapmıştık ve süresi bitmişti. Ama özellikle önümüzdeki süreçte uluslararası bilgi paylaşım süreci başlıyor. Ülkeler artık birbirleri ile bilgi paylaşmaya başlayacak. Özellikle yurtdışında varlığı olup bir önceki Varlık Barışı'nda varlığını Türkiye'ye getiremeyenlerin beklentileri var. Dolayısıyla yurtdışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen kesimler için bu düzenlemeyi getirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

"Kaynaklar atıl olarak kalmasın ekonomiye dahil olsun"

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bilançolarını ve aktiflerini güçlendirme konusunda istekli olduklarını belirten Bakan Ağbal, "Ancak işletmecilerin tereddütleri de var. Bu Varlık Barış'ı ile bütün işletmelerimize diyoruz ki 'Herhangi bir çekinceniz olmasın altınınızı, paranızı, gayrimenkulünüzü işletmenin aktifine dahil edin, biz hiçbir şekilde sizlerden vergi almayalım, böylelikle sizin bilançolarınız güçlensin. Bu kaynaklar atıl olarak kalmasın ekonomiye dahil olsun. Bankalara gittiğiniz zaman bilançonuz daha güçlü olduğu için kredilenebilme hale gelin diyoruz'. Dolayısıyla burada hem yararlanılanın kazandığı hem de Türk ekonomisinin kazandığı bir çözüm. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde, ekonomide bir hareketlenme ve canlanma getireceğini söyleyebilirim" dedi.

"Birçok alanda Özelleştirme İdari Başkanlığı olarak hazırlıklarımız var"

Özelleştirme portföyüne alınabilecek varlıklar konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Ağbal, şöyle konuştu: "Bununla ilgili açıklamayı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararı çıktıktan sonra vermek daha doğru olur. Özelleştirme uygulamalarını biz serbest piyasalar ekonomisinin bir aracı olarak görüyoruz. Birçok alanda Özelleştirme İdari Başkanlığı olarak hazırlıklarımız var. Onları Özelleştirme Kurulunun gündemine getireceğiz, oradan kabul edilenleri sizlerle paylaşacağız. Bu uygulamayı yakın bir zamanda yapacağız".

"Ekonomimizin istikrarı her şeyin üzerinde gelir"

Bir gazetecinin, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından somut bir kararın alınıp alınmadığıyla ilgili sorduğu soruya ise Bakan Ağbal, "Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından mali disiplinin devamı, para politikasındaki duruşumuzun devam edeceği hususu özelikle vurgulandı. Orta ve uzun vadede büyüme odaklı ekonomi politikasına vurgu yapıldı. Dolayısıyla biz ekonomi politikalarına bütünsel yaklaşımla bakıyoruz. Tek bir araca veya çözüme odaklanmak doğru bir yaklaşım değil. Gerek para gerekse maliye politikası gerek ekonomi politikaları bütünsellik içerisinde enflasyonun aşağıya çekilmesi cari açığı kontrol altında tutulması orta ve uzun vadede Türkiye'nin büyümesinde bir çerçeve oluşturdu ve oluşturmaya devam edecek. Son derece önemli bir toplantıydı. Toplantının akabinde teknik ekipler, ilgili kurumlar çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmaların sonuçlarına bağlı olarak her türlü kararı alırız. Ekonomimizin istikrarı her şeyin üzerinde gelir. Türkiye ekonomisini 2010 sonrası yüzde 7 büyütmüşüz. Son 16 yılda Türkiye ekonomisi üç buçuk kat büyümüş. Tüm bunları yaparken uyguladığımız kararlı ekonomi politikaları ile buna aynen devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mali Suçları Araştırma Kurulu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Türkiye Bankalar Birliği Naci Ağbal Ekonomi Haberler

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title