Haberler

Konfeksiyoncuların Gözde Şehri; Şanlıurfa

Teşvik sisteminden yararlanmak isteyen konfeksiyon yatırımcıları, sunulan avantajlar nedeniyle teşvik sisteminde 6'ncı bölgede yer alan Şanlıurfa'yı tercih ediyor ŞUTSO Başkanı Ertekin: "Konfeksiyoncular, teşvik yasası düzenlendikten sonra şehrimize adeta yağmaya başladı"

MEHMET AKİF PARLAK - Türkiye'deki pamuğun yaklaşık yüzde 42'sinin üretildiği, teşvik sisteminde de 6'ncı bölgede yer alan Şanlıurfa, konfeksiyon yatırımcılarının gözde şehri oldu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfeksiyoncuların en çok pamuğa ve insan gücüne ihtiyaç duyduğunu, ikisinin de Şanlıurfa'da bulunduğunu söyledi.

Kentin, teşvik sisteminde 6'ncı bölgede yer aldığını hatırlatan Ertekin, bölge illerinin teşvik sistemi sayesinde canlandığını, Şanlıurfa'nın da pastadan en büyük payı almayı amaçladığını ifade etti.

Teşvik yasasıyla bölgenin yatırımcılar için avantajlı hale geldiğini belirten Ertekin, "Şanlıurfa'da yatırım yapan işverenler, sağlanan olanaklar sayesinde kendilerini kısa sürede amorti ediyor. O yüzden konfeksiyoncular, teşvik sistemi düzenlendikten sonra şehrimize adeta yağmaya başladı" dedi.

Türkiye'de balya bazında yıllık 751 bin ton pamuk üretildiğini, Şanlıurfa'da ise 6 milyon dönüm alanda 430 bin ton pamuğun elde edildiğini anlatan Ertekin, bu sayının sulamaya açılan tarlalarla artacağını kaydetti.

"Pamuktaki verim arttı"

Ertekin, konfeksiyoncuların temiz pamuğa büyük önem verdiğini söyledi.

Kentte üretilen pamuğun temiz toplanması için geçmiş yıllarda ilgili kuruluşlarla "Pamuk Çalıştayı" düzenlediklerini vurgulayan Ertekin, bunun meyvesini pamuktaki verimi yüzde 34'ten 46'ya yükselterek aldıklarını ifade etti.

Bir kentte konfeksiyon sanayisinin gelişmesi için temiz pamuk ve genç nüfusun olması gerektiğine işaret eden Ertekin, şunları kaydetti:

"Konfeksiyoncular, iş gücüne duyar. Bizim de genç nüfusumuz oldukça fazla. Çalışacak çok genç var. Türkiye'de şuanda bir taraftan işsizlik var deniyor ama diğer taraftan çalışacak eleman bulunamıyor. Bu bakımından Şanlıurfa'ya gelen konfeksiyoncular sıkıntı çekmez. Gelen yatırımcılara elimizde gelen desteği veriyoruz. Dünyanın bütün yatırımcıları da gelse yer konusunda sıkıntımız yok."

Teşvik yasası sayesinde açtıkları 2'nci Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kısa zamanda dolduğunu dile getiren Ertekin, şimdi 3'üncü OSB için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Ekim ayında yatırımcılara yer tahsisi yapmaya başlayacaklarını aktaran Ertekin, yatırımcıları bölgeye davet etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Ekonomi

Sabri Ertekin Şanlıurfa Türkiye Eyüp Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title