Haberler

Ikby'deki Gayriresmi Referandum

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nce (IKBY) yapılan gayriresmi referanduma ilişkin, "Sınır komşumuzdaki bir referandum Türkiye'nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nce (IKBY) yapılan gayriresmi referanduma ilişkin, "Sınır komşumuzdaki bir referandum Türkiye'nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir. Hükümetimizin alacağı ekonomik tedbirleri iş dünyası olarak destekliyoruz." dedi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, eylül ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Oda Başkanı Hıdıroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'ta hukuki dayanağı olmayan gayrimeşru bir referandum yapıldığını, referandumun bölgede zayıf olan istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Bu referandumun büyük ve çok taraflı yeni uyuşmazlıklara sebep olacağını ifade eden Hıdıroğlu, şunları kaydetti:

"Irak bizim için çok önemli bir pazar. Gaziantep olarak 6,2 milyar dolarlık ihracatımızın yaklaşık yüzde 30'unu Irak'a gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin Irak'a yaptığı ihracatın yüzde 23'ünü gerçekleştiriyoruz. Böyle bir pazarla ticari ilişkilerimizi asla bitirmek istemeyiz. Ancak söz konusu ulusal güvenlik olunca işler değişir ve farklı bir boyut alır. Irak'ın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye düşecek her adım, ülkemizi de doğrudan ilgilendirmektedir ve buna kayıtsız kalamayız. IKBY'nin yaptığı, hukuki dayanağı olmayan gayrimeşru bir referandumdur. Sınır komşumuzdaki bir referandum Türkiye'nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir. Hükümetimizin alacağı ekonomik tedbirleri iş dünyası olarak destekliyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Cafer Yılmaz Irak

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title