Haberler

İstanbul'da ulaşıma zam hazırlığı! En az yüzde 50 fiyat artışı isteniyor

Güncelleme:

İstanbul'da toplu ulaşıma beklenen zamla ilgili konuşan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, meslek örgütlerinin yüzde 100 zam talebi olduğunu belirterek, "UKOME'de bununla ilgili bir öneri gelecektir ve bu rakımın da yüzde 50'nin altında olacağını düşünmüyorum" dedi.

İett Genel Müdürü Alper Bilgili İETT Kağıthane garajında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili'ye "Toplu ulaşıma zam yapılacak mı?" diye soruldu. Bilgili'nin yanıtı İstanbulluları üzecek cinsten.

İETT'den ulaşıma zam açıklaması: UKOME'ye bir öneri gelecek ve bu rakam yüzde 50'nin altında olmayacak

"YÜZDE 50'NİN ALTINDA OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Meslek gruplarının zam talebi olduğunu belirten Bilgili, "2 büyük kapsamlı meslek örgütleri ile yapılan toplantıda bütün meslek grupları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda fiyat artışı talebinde bulundular. Belediye de sektörlerden gelen bu taleplere kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. İlk UKOME'de gündeme bununla ilgili bir öneri gelecektir ve bu rakamın da yüzde 50'nin altında olacağını düşünmüyorum" dedi.

CHP'Lİ 11 BELEDİYEDEN ZAM AÇIKLAMASI

CHP'nin 11 büyükşehir belediye başkanı, geçtiğimiz hafta ortak bir açıklama yapmış ve artan akaryakıt, elektrik ve personel maliyetleri nedeniyle toplu taşıma ücretlerinde ciddi bir artışın kaçınılmaz olduğunu söylemişti. "Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan ÖTV alınmaması" taleplerinin merkezi idare tarafından duymazdan gelindiğini belirten CHP'li başkanlar, "Üzülerek ifade ederiz ki, elimizde olmayan nedenlerle bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmak durumunda kalacağız" ifadelerini kullanmıştı.

AKAYAKITA 70 GÜNDE YÜZDE 94'TEN FAZLA ZAM GELDİ

CHP'li başkanların ortak açıklamasında, yılbaşından bu yana 70 gün içerisinde akaryakıt ücretlerinin yüzde 94'ten fazla arttığına dikkat çekilerek, belediyelerin toplu taşıma hizmetlerini kaldıramayacak düzeye geldikleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kağıthane Yalın İETT DHA Haberler

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

500

Yorumlar (25)

Sanane Adımdan :

benzin fiyatlarını düşürüyolar ne zamından bahsediyosun başkan otobüsler yanıyor metrobusler bozuk metrolar çalışmıyor hizmet var mı ki zam yapıyosun

126
65
yanıtYanıtla
kadir helvacı:

ben istanbuldayım birader 100 kere toplu taşımayı kullandıysam 1 kere bozuk geldi bu haberlerde dikkat edin belli adlar hep karşınıza çıkıyor

yanıt16
yanıt27
karabey:

benzin fiyatları 15 lira olduğunda zaten zam yapılmıştı şuanda 18 lira nasıl yüzde yüz tekrar zam yapılabilir ki neyini açıklayacak yine zam yapılırsa

144
37
yanıtYanıtla
Mehmet Erarslan:

her şey...

yanıt3
yanıt11
Fatih :

1 ocakta benzin litre fiyatı 12,31 tl idi şuan 18 ise yüzde %50 yapıyor. hayır bilmiyorsun madem yorum yapacağına aç bak. işiniz gücünüz boş konuşmak.

yanıt18
yanıt22
Arda Yıldız:

iyide istanbulun öz kaynaklarıyla yönetecem diyen paraya ihtiyacı yok diyen hatta merkezi hükümete borç vereceğiz diyen imamoğlu değilmiydi ? noldu seçimdeki vaatler?

104
57
yanıtYanıtla
ALİ OSMAN ÇELİK:

Her şey çok güzel olacak dediğinde ben anlamıştım doğru söylediğini... Aslında her şey benim için çok güzel olacak demişti ve dediğini yaptı. Yapraklarla beraber alkışlıyorum.

67
91
yanıtYanıtla
Ahmet Ramazan LADİKLİ:

Boş yorumlar yapacağınıza nedeni sorgulayın. 7 lira olan benzin 23 lira görmüş kafanız mı bir hos

96
57
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Herşey çok güzel oluyor layığınızı buldunuz bahane yakıt zamları düşüyor şuan yatacak yeriniz yok

77
61
yanıtYanıtla
ÖMER ÇELİK:

Biz 20 senede bulduk bulacağımızı zaten

yanıt4
yanıt1
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title