Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon düşüşe geçti

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyon düşüşe geçti
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Yıllık enflasyonun hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e gerilediğini belirten Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün daha çok hissedileceğini söyledi.

(ANKARA) - H azine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayı enflasyon verilerini "Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek" diye değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, enflasyon temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 61,78 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek'in X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Maliye

Valiler Kararnamesi yayımlandı! 16 ilin valisi değişti

16 ilin valisi değişti! İşte isim isim tam liste

ABD Merkez Bankası'ndan tarihi karar! 54 ay sonra faizi indirdi

FED'den yıllar sonra tarihi faiz kararı

İsrail'in tek kurşun atmadan kan döktüğü Lübnan'da son durum

İsrail'in tek kurşun atmadan kan döktüğü Lübnan'da son durum

Erken seçim anketleri gelmeye başladı! Vatandaşın verdiği yanıt bir hayli manidar

Erken seçim anketleri gelmeye başladı! Vatandaşın verdiği yanıt bir hayli manidar

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });