Haberler

HAK-İŞ Başkanı: Taşeron sistemini çöpe attık, milyonlarca işçi kadro aldı

Güncelleme:

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sistemini çöpe attıklarını ve milyonlarca işçinin kadro aldığını söyledi. Arslan, ev işçilerinin hakları ve örgütlenmeleri konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeron sistemini biz çöpe attık. Milyonlarca insanın hayatını ve geleceğini değiştirdik. 1 milyona yakın taşeron işçi kadro aldı" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Ankara'da bir otelde HİZMET-İŞ Sendikası Kadın Komitesi'nin Başkanlar Kuruluna katıldı. 81 ilden gelen Kadın Komite Başkanları ve Ev işçilerinin katıldığı toplantıda, ev işçilerinin çalışma hayatı, hakları ve örgütlenmelerine ilişkin konular tartışıldı.

"İnsani ücret için bir aradayız"

Kadın Komitesi Başkanlar Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını temenni eden HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, ev işçilerinin hak ettiği değerin görmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Ev işçilerinin sorunlarını gerek ulusal gerek uluslararası medyada gündeme getirmek. Bunları sendikalı mücadelenin birer parçası haline getirmek. Yasal olarak da iç kanunu kapsamına dahil edilmesi sendikal mücadelenin içerisinde yer almaları ve yine sosyal güvenlik sistemi içerisindeki eksikliklerin giderilmesi ve daha fazla hak ile özgürlük daha fazla insani ücret için bir aradayız" ifadelerini kullandı.

"Farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Ev işçilerinin mutlaka örgütlenmesi gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Ev işçilerini mücadelenin içine dahil edemezsek onlarla birlikte sorunlarının çözümü için geleceği inşa etmek adına birlikte yürüyemezsek bu söylediklerimiz teorik planda ve masada kalacak demektir. Onun için biz bir farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

"Taşeron sistemini biz çöpe attık"

Yıllardır hayaller kurarak ve çalışarak HAK-İŞ'in bu noktaya geldiğini dile getiren Arslan, bir bir kurdukları hayalleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Kimsenin inanmadığı ve gelecek ile ilgili hiçbir emarenin görmediği taşeron sistemini biz çöpe attık. Milyonlarca insanın hayatını ve geleceğini değiştirdik. 1 milyona yakın taşeron işçi kadro aldı. Onların aileleriyle beraber 7 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Bugün o arkadaşlarımız sendikal haklarını kazandı. Fiyat farkı sözleşmelerinden geçtiler. Daha sonra kadrolarını aldılar ve iki dönemdir de kamu sözleşmelerine tabii oldular" ifadelerine yer verdi.

Arslan'ın konuşmasının ardından salonda HAK-İŞ'in yıllar içerisindeki gelişimi ve hizmetleri kısa film olarak seyrettirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Arslan Hak-İş Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title