Haberler

Hafize Gaye Erkan'dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıt

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan tarafından bir çalışanın işten çıkarıldığına yönelik iddialara ilişkin sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaye Erkan, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasına ilişkin Gaye Erkan'dan açıklama geldi. Gaye Erkan, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada "Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" dedi.

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e şikayet dilekçesi verdi. Gündeme bomba gibi düşen ve sosyal medyada da büyük yankı uyandıran bu iddia sonrası Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu.

"HABERLER GERÇEKLE BAĞDAŞMIYOR"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde kendisini ve ailesini hedef almak suretiyle, TCMB'ye yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti.

Hafize Gaye Erkan'dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıt

"ASILSIZ HABERLER ASLA KABUL EDİLEMEZ"

ABD'de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleri ile gerçekleştirdikleri ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiği bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığını ve üzüntüsünü kamuoyu ile özellikle paylaşmak istediğini vurgulayan Erkan, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." paylaşımında bulundu.

NE OLDU?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e şikayette bulunmuştu.

Hafize Gaye Erkan'dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıt

"BENİM KENDİLERİNE HİZMET VERECEĞİMİ SÖYLEDİ"

Merkez Bankası başkanlık katında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER'e verdiği dilekçede, "Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım'ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, 'Bana bir uğrayabilir misin?' dedi. Uğradım, 'Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız' dedi. Sonra insan kaynaklarını arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi." ifadelerini kullanmıştı.

Hafize Gaye Erkan'dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıtMerkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan

ÖNCE TEHDİT ETTİ, SONRA İŞTEN ÇIKARTTI

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; dilekçenin devamında işten çıkarılış sürecini anlatan Bozkurt, şu satırlara yer vermişti: "Erol Bey'e, 'Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir' dedim. Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, 'Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım' diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, 'talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef' diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum."

Hafize Gaye Erkan'dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıtBüşra Bozkurt

"GENEL MÜDÜRLERE BİLE EMİR VERİYOR"

Büşra Bozkurt dilekçesinde, kendisini işten çıkarttığını öne sürdüğü baba Erol Erkan için "Garip bulduğum şey kendisine bir oda ayrılması ve bize bu şekilde hükmedebiliyor olması. Genel müdürlere bile emir veriyor. 'Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız' diyebiliyor." ifadelerine de yer verdi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Gaye Erkan Finans Politika Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (77)

Demir Acer :

isten cikarilan yalan soyluyor

376
623
yanıtYanıtla
CEZA :

tanıdıkmı nerden biliyorsun..

yanıt430
yanıt194
Ali Veli:

Merkez bankasındaki konumun ve olaya hakimiyetin ne demir kardişş. hayırdırr ?

yanıt164
yanıt25
Demir Acer :

Mesele açık kapalı değil mesele kimin şikayet ettiği, biraz düşünün.

yanıt55
yanıt26
Demir Acer :

Aliveli ceza ve diger tepki verenlere: bu tipleri iyi tanirim eğer ki özdem iktidara gelse inanin işe girmek için her kılığa girerler. Kapalıdır açıktır beni ilgilendirmiyor sadece gerçek bu diyorum, bekleyin ve görün.

yanıt20
yanıt34
Adanalı Haşmet :

Kapalı hatun durup dururken böyle bişeyi neden yazsın ki öyle değil mi ? Ayrıca gayenin babasının merkez bankasında ne işi var. Ailecek şirket mi olmuşlar. Garip şeyşer oluyor.

375
90
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

İftiranın yada yalanın kapalisi açığı olmaz. Her kapalı düzgün her acikda eğri degildir

yanıt270
yanıt26
levent tugcu:

Açıkcası kıza inandım. Araştırılması gerek. Böyle bişey varmı diye. Ne sebebten cıkış verdiler bakılması gerek.

373
63
yanıtYanıtla
Abcd Efgh:

Neyi araştıracaksın, kimden doğru bilgi alacaksın ki. Bu ülkede Göz göre göre kasıtlı kuryeyi öldüren Somali cumhurbaşkanının oğlu bile yırttı gitti. Bu nedir ki

yanıt283
yanıt47
Aslan Öztürk:

Çivi cıktı cıktı holey holey

160
44
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title