Haberler

Gap'ın Merkezi" Şanlıurfa'da İhracat Arttı

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin: ''Yılın ilk 4 ayında ihracatımız yüzde 20 arttı"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, yılın ilk 4 ayında ihracatın yüzde 20 arttığını bildirdi.

Ertekin, AA muhabirine, Türkiye'nin mayıs ayı ihracat rakamlarının, ŞUTSO ev sahipliğinde dün açıklandığını hatırlatarak, ülke ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 artışla 13,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Güneydoğu illerinde de ihracat rakamlarının yavaş yavaş yükselmeye başladığına, Şanlıurfa'nın da bu alanda ciddi performans gösterdiğine dikkati çeken Ertekin, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ocak-nisan arası ihracat rakamı, 70 milyon 281 bin 83 dolar olarak gerçekleşmişti. Bu yılın aynı döneminde ihracatımız yüzde 20 artarak, 84 milyon 41 bin 48 dolara ulaştı. Bu rakam bizi il olarak Türkiye'de 34. sıraya yükseltti. Bölgemiz, özellikle teşvik yasasındaki avantajlarıyla gelecek yıllar için önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyor. İhracatımızda, hububat, bakliyat ve yağlı tohum ürünleri öne çıkıyor. Biber, domates ve meyveden elde edilen ortalama ciro, bölgemizde yoğun olarak yetişen pamuk, mısır ve buğdayın yaklaşık 4 katını oluşturuyor. Kentimizdeki ürünlerimizin işlenmesine yönelik yapacağımız yatırımlar, ihracat rakamlarımızı çok daha üst seviyelere çıkarabilir. Girişimcilerin, işlemeye yönelik yatırımlara daha çok önem vermesini bekliyoruz." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Ekonomi

Sabri Ertekin Şanlıurfa Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title