Haberler

Ev kadınlarına ayda 2 bin 861 lira primle emeklilik yolu açılıyor! Devletten 1.430 TL katkı

Güncelleme:

Emekli olmak isteyen ev kadınlarına kolaylık sağlanacak! Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yapılacak reformlarla ev kadınlarına ve annelere emeklilik yolu açılacak. Meclis'e sunulması planlanan torba yasayla, SGK'ya başvuran kadınlara prim desteği verilecek. Ev kadınları aylık 2.861,68 TL prim ödeyerek emekli olabilecek.

Milyonlarca ev kadınını ilgilendiren haber! Emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeyle kadınlara emeklilik yolu açılıyor. İsteğe bağlı sigortada devlet katkısı yükselecek. Bu düzenlemeyle, devlet yıllık 17.170 TL destek sağlayacak. Yeni torba yasada yer alması beklenen düzenlemeyle ilgili ayrıntılar..

Meclis tatile çıkmadan önce yasalaşan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe giren torba yasa ile memurlara zam gelmişti. Hükümet 2. torba yasanın hazırlıklarını sürdürürken emekliliği kolaylaştıracak adımların atılması gündemde. Bunlar arasında ev hanımlarına emeklilik geliyor.

DEVLET KATKI SAĞLAYACAK

Sistemde gerçekleştirilecek reformla ev kadınlarının ve annelerinin emekliliğinin yolunun açılması bekleniyor. Yeni düzenlemede isteğe bağlı sigorta yönteminden faydanılması bekleniyor. İsteğe bağlı sigorta ile vatandaşlar dışarıdan primlerini ödüyor ve borçlarını tamamladıktan sonra emekli olabiliyor.

Ev kadınları için çıkarılması beklenen düzenlemede, isteğe bağlı sigorta primlerinde devlet katkısı yükselecek. Takvim'in haberine göre, torba yasayla Meclis'e sunulması beklenen tasarı sayesinde ev hanımları ve çalışamayan anneler uygun primler ödeyerek emekli olabilecek.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI BEKLENİYOR

Projenin hayata geçmesi için Aile ve Gençlik Bankası'nın devreye alınacağı düşünülüyor. Bu banka gençlere ve ailelere sunulacak desteklerin kaynağı olacak. Kadınlara verilecek devlet desteğinin bu bankadan verileceği tahmin ediliyor. SGK'ya başvuran kadın isteğe bağlı sigorta ile emekli olabilecek.

AYLIK 2.861 TL PRİM ÖDENECEK

Günümüzde isteğe bağlı sigorta ile emekli olabilecek için brüt asgari ücretin yüzde 32'sini ödemeniz gerekiyor. Bu da aylık 4 bin 292 TL tutar anlamına geliyor.

Düzenleme hayata geçerse, devlet 1.430 TL katkı sağlayacak. Böylelikle ev hanımlarının emekli olmak için ödemesi gereken tutar aylık 2 bin 861 TL olacak.

Devletin sağladığı destek yıllık 17 bin 170 TL destek olacak. Brüt asgari ücretin yükselmesiyle, destek miktarı ve ödenen primlerde de artış olması bekleniyor.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ekonomi Haberler

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Bakmadan Geçme

DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? #128226 2024 LGS tercihleri ne zaman yapılacak? Jose Mourinho MAAŞI! #9917 Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ne kadar kazanacak? BARAJ DOLULUK ORANI 3 HAZİRAN! İSKİ baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ABD- Türkiye voleybol maçını kim kazandı? Filenin Sultanları maçı kazandı mı? #127952 GELİNİM MUTFAKTA 3 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi?
İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

İYİ Parti Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti

500

Yorumlar (32)

Doğuş:

Türk kadınını iş hayatından çıkarıp eve kapatma projesidir

31
87
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

HADİ ORADAN!!! Kendi annemden, ablamdan biliyorum. Başı örtük diye hastaneden kovulan, üniversite kapısından içeri sokulmayan Türk kadını sizin elinizden çektiği kadar kimseden çekmedi! Çekin pis ellerinizi, alkol kokan nefeslerinizi, çıplaklık arayan gözlerinizi Türk kadınından.

yanıt58
yanıt38
Hüseyin Civelek:

Maksat kocası ölenlerin dul aylıklarını kesmek.Şimdi de buna göz diktiler.Yuh diyorum ba?ka birşey yok.Mültecilere sadaka verin o parayı,daha sevap işlerler.

61
26
yanıtYanıtla
Afyonlu:

zorunlu değil

yanıt9
yanıt2
erman genç :

Asgari ücrete Zam geldimi Bağkur SSK primide uçuyor, Esnafım 3,950 tl. oldu en düşük prim zor ödüyorum 1 gün gecikirsen Devletimiz Sağolsun Diğer Ay 500 tl. fazla primi hesabına yansıtıyor,, Kiramı ödeyelim Primemi yetişelim şaşırdık arkadaş,,! Birde Eşimin primini nasıl yatıracağız küçük esnaf zor durumda

79
7
yanıtYanıtla
Fatih :

yanlış anlamada küçük esnaf arkadaş bir şey söyleyeceğim, benim etrafımda küçük esnaf olup çalışan, çalıştıran arkadaşlarım var. Sucu, berber, bakkal vs. son 3 yılda daire sahibi oldular. Rızkı veren Allah tabi çabalayanda kazanıyor. Eğer sen kazanamıyorum diyorsan biraz kendini de eleştirmen lazım.

yanıt48
yanıt50
CENGAVER:

Kardeş sen esnaf olamamışsın. 3 liralık malı 5 e verecen, ağzın laf yapacak. Kötü malı iyi fiyata satacan. Bizdeki çok kazanan klasik esnaf tipi, yoksa prim borcun katlanırda katlanır.

yanıt13
yanıt4
sade vatandaş:

ailelerinde ev hanımı olan 7500 lira ile yaşam mücadelesi veren insanlar var ne yapılmaya çalışılıyor çoğu sayılı zamanı kalmış insanlar gözden çıkarılmış bizler bazıları gibi iki günde emekli olmadık 7600 tam gün pirim ödedim 7500 lira alıyorum zam almadım sırtımda taşıdığım tüplerin izleri hala duruyor adaletli olun sadakanızı değil hakkımı istiyorum

82
2
yanıtYanıtla
Vahdet Bülbül:

Ben eşime miras olarak emeklilik bırakacağım başkada birşeyim yok ben ölünce çatır çatır yesin helali hoş olsun

70
6
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Marketten 2 poşet zor doldurulur.Bırakın ya şu göz boyamaları artık.Adamsalar hemen erken seçim yapsınlar,bakalım yüzde kaç alacaklar.

48
15
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title