Haberler

Doğu Karadeniz'den Yılın İlk Yarısında 26 Milyon Dolarlık İnşaat ve Yapı Malzemeleri İhracatı

Doğu Karadeniz'den Yılın İlk Yarısında 26 Milyon Dolarlık İnşaat ve Yapı Malzemeleri İhracatı
Güncelleme:

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz bölgesi yılın ilk yarısında 26 milyon 888 bin dolarlık inşaat ve yapı malzemeleri ihracatı gerçekleştirdi. İhracatın büyük bir kısmı yakın ve komşu ülkelere yapıldı ve Gürcistan, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Almanya ve Özbekistan en çok ihracat yapılan ülkeler oldu. Ancak, ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azaldığı belirtildi. Doğu Karadeniz'in lojistik avantajlarından yararlanarak ihracatın desteklenmesi halinde rekorlar kırılabileceği vurgulandı.

Doğu Karadeniz'den yılın ilk yarısında 26 milyon 888 bin dolarlık inşaat ve yapı malzemeleri ihracatı gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, Ocak-Haziran 2024 döneminde bölgeden 35 ülkeye inşaat ve yapı malzemeleri ihracatı gerçekleştirildiğini belirtti.

İhracatta ilk 5 ülkenin sırasıyla Gürcistan, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Almanya ve Özbekistan olduğuna işaret eden Kalyoncu, yılın ilk 6 ayında 26 milyon 888 bin dolarlık toplam ihracatın yüzde 90'lık kısmının yakın ve komşu ülkelere yapıldığını aktardı.

Kalyoncu, 2024 yılının ilk yarısındaki ihracatın önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında azaldığını kaydederek, Doğu Karadeniz'in lojistikte var olan üstünlükleri dolayısıyla hızlı teslimat gibi avantajlı yönü olduğunu, bu avantajın rekabet kazandıracak enstrümanlarla desteklenmesi halinde ihracatçıların rekorlar kıracağını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi Rusya Federasyonu Karadeniz Bölgesi Doğu Karadeniz Özbekistan Azerbaycan Gürcistan İhracat Almanya Ekonomi Güncel İnşaat

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title