Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Eylülde enflasyonun ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında vatandaşın en önemli sorunu olan enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Haziran'dan itibaren yıllık enflasyonda düşüşler görmeyi bekliyoruz. Dolayısıyla Haziran'la birlikte dezenflasyon dönemine girmiş olacağız. Temmuz ve Ağustos'ta bunun daha da hızlandığını göreceğiz. Eylüle geldiğimizde bugünkü rakamın ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Katıldığı canlı yayında enflasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Haziran'dan itibaren yıllık enflasyonda düşüşler görmeyi bekliyoruz. Dolayısıyla Haziran'la birlikte dezenflasyon dönemine girmiş olacağız. Temmuz ve Ağustos'ta bunun daha da hızlandığını göreceğiz. Eylüle geldiğimizde bugünkü rakamın ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz." dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin konuşan Yılmaz, eylül ayında ciddi gerileme görüleceğini belirtti.

"GEÇİŞ DÖNEMİNİ GERİDE BIRAKTIK"

Yılmaz şunları söyledi: "Geçen yıl Eylül ayında bir orta vadeli program koyduk. 3 yıllık bir program ortaya koyduk. 3 dönem esas alındı. Bir geçiş dönemi, iki dezenflasyon dönemi, üç istikrar dönemi. Mayıs ayından sonra geçiş dönemini geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Haziran'dan itibaren yıllık enflasyonda düşüşler görmeyi bekliyoruz. Dolayısıyla Haziran'la birlikte dezenflasyon dönemine girmiş olacağız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Eylülde enflasyonun ciddi anlamda gerilediğini göreceğizCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

"EYLÜLDE ENFLASYONUN CİDDİ ANLAMDA GERİLEDİĞİNİ GÖRECEĞİZ"

Temmuz ve Ağustos'ta bunun daha da hızlandığını göreceğiz. Eylül'e geldiğimizde bugünkü rakamın ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz. Mayıs ayından sonra dezenflasyon dönemini de geri bırakacağımızı düşünüyoruz. Ondan sonra fiyat istikrarı dönemi gelecek.

"TÜRKİYE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR"

Türkiye gerek bütçe açığında, gerek cari açıkta, gerek büyüme ve istihdam da doğru adımlarla ilerliyor. Merkez Bankası'nın 147.6 Milyar dolar rezervi var. Geçen yıl 90 Milyar dolar civarındaydı. Çok ciddi bir iyileşme olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Artık sağlam bir zeminde enflasyonla mücadele edecek konumdayız. Bizim bütün amacımız sosyal refahı kalıcı olarak arttırmak. Dolayısıyla bu çerçevede bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Katma değeri daha yüksek bir ekonomi inşaa etme durumundayız.

Eylül'de planlama programımızı güncelleyeceğiz ama ana çerçeve değişmeyecek. Bir yılda Türkiye'de ve dünyada değişmeler oldu. Bu gelişmeler ışığında OVP'nin makroekonomik verilerini güncelleyeceğiz. Geçen yıl OVP'yi hazırlarken ortak akıla baş vurduk. Birçok kesime danışarak oluşturduk bu programı. Güncellerken de istişare ederek güncelleyeceğiz. Türkiye'nin yapısal dönüşümü, Katma değeri yüksek bir ekonomi düşüncesi devam edecek."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Dezenflasyon Eylül Ekonomi Güncel Haberler

Denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen 4 balıkçı hayatını kaybetti

Denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen 4 balıkçı hayatını kaybetti

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Komşusundan gelen sesi kaydedip sosyal medyada isyan etti: Her gün aynı şey

Komşusundan gelen sesi kaydedip sosyal medyada isyan etti: Her gün aynı şey

Bakmadan Geçme

Almanya Danimarka maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Danimarka maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? 30 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Almanya Danimarka maçı neden durdu, ne oldu? Almanya Danimarka maçı iptal mi oldu, ertelendi mi? 1 Temmuz Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 1 Temmuz burç yorumları nedir? Almanya Danimarka maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Almanya Danimarka maçı ne oldu? Almanya Danimarka maçı CANLI izle! (EURO 2024) Almanya Danimarka EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? İsviçre İtalya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İsviçre İtalya maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İsviçre İtalya maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İsviçre İtalya maçı ne oldu? TRT 1 şifreli kanal nasıl açılır? (ÇÖZÜMÜ)
İstek parça yüzünden düğün kana bulandı! Pompalı tüfekle vurulan 4 kişi yaralandı

İstek parça yüzünden düğün kana bulandı! Pompalı tüfekle vurulan 4 kişi yaralandı

500

Yorumlar (138)

Mustafa Yörükoglu:

Mayısta görecektik??

632
8
yanıtYanıtla
Yıldırım YILDIZ:

Damatı özlettiler vallahi

yanıt366
yanıt12
Sezgin Sezgin:

Eskiden "Yalan Rüzgarı" diye bir dizi film vardı, o işe dönmeye başladı, bu iş..

yanıt291
yanıt6
Turbo Levent:

HER SOKAKTAN PETROL FIŞKIRSA YİNE O DEDİĞN ZOR

yanıt238
yanıt5
Mahmut DEĞERLİ:

Damat büyük adamdı büyük

yanıt92
yanıt17
Mehmet Vatandaş:

şunun şurasında Eylüle ne kaldı göreceğiz yalnız zamanında biri dolar 3 lirayı geçerse yüzüme ..demişti onun için dikkat etsinler elbet eylülde gelecek:))

yanıt68
yanıt0
Erdem Sen:

2020 yilindan bu yana hep ayni hikaye...

516
8
yanıtYanıtla
Kenan Tepretoğlu:

haziranda olmadı eylüle, eylülde olmazsa ekime, ekime de olmazsa, neyse uzatmaya gerek yok, hep cek cak, yaptık diyebildikleri bir şey olmayınca

463
3
yanıtYanıtla
Yüksel Kocadağ:

Dikime

yanıt207
yanıt6
Ahmetcan null:

yine petrol mu buldunuz,

375
5
yanıtYanıtla
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title