Haberler

CSO DenizBank Konserleri'nde Dünya Prömiyeri: Theodorakis'in Zorbas Süit'i

CSO DenizBank Konserleri'nde Dünya Prömiyeri: Theodorakis'in Zorbas Süit'i
Güncelleme:

DenizBank'ın desteklediği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 11 Ekim'de düzenlenen konserde Yunan besteci Mikis Theodorakis'in 'Zorbas Süit'i eserini Türkiye'de ilk kez seslendirdi. Konserde Mozart ve Tchaikovsky'nin eserleri de yer aldı.

DenizBank'ın ana destekçiliğini üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 11 Ekim'de, CSO DenizBank Konserleri'nde sanatseverlerin karşısına çıktı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yunanistan'ın eski Devlet Bakanı olan besteci Mikis Theodorakis'in flüt ve orkestra için uyarladığı "Zorbas Süi" adlı eser Türkiye'de ilk kez CSO DenizBank Konserleri'nde seslendirildi.

Wolfgang Amadeus Mozart'ın Flüt repertuvarındaki tanınmış eserlerinden biri olan Re Majör Flüt Konçertosu ile başlayan konserde, Theodorakis'in Zorbas Süit'i sonrası Piyotr Ilyich Tchaikovsky'nin 5. Senfonisi programda yer aldı.

Şef Wilson NG yönetiminde gerçekleşen konserde, konuk solist sanatçı olarak San Francisco Filarmoni Orkestrası'nın solo flütisti Yubeen Kim de ilk kez CSO ve Ankaralı müzikseverler ile buluştu.

Mikis Theodorakis Kültür Sanat Etkinlikler Denizbank Ekonomi Türkiye Mozart Finans Kültür Sanat Müzik Yaşam Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısına destek: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ elebaşının ölümü sonrası ilk yorum

FETÖ elebaşının ölümüne ilk yorum

Destici'den Bahçeli'ye Öcalan tepkisi: Meclisimiz'de gelip konuşmasına asla rıza göstermeyiz

Küçük ortak başkaldırdı

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title