Haberler

Bitlis'te Yol Kenarında Sebze ve Meyve Satışı

Güncelleme:

Bitlis'in Ahlat ile Tatvan ilçelerinde yol kenarlarında satılan sebze ve meyveler büyük ilgi görüyor. Çiftçiler, Ahlat-Tatvan kara yolu bitişindeki tarlalarından topladıkları sebze ve meyveleri yol üzerine kurdukları tezgahlarda satıyor. Sürücülerin büyük kısmı genellikle yöreye has üretilen domates ve biberleri tercih ettiğini belirten çiftçilerden Maşallah Ay, 'Yol kenarında bulunan tarlalarımızda topladığımız sebze ve meyveleri sürücülere satıyoruz. Ürünlerimiz taze olduğu için tercih ediliyor. Vatandaşlar genellikle domates ve biber almayı tercih ediyor. Kimileri günlük ihtiyacı için kimileri kışlık kurutmak ve konservelik için kasalarca domates ve biber alıyor. Sattığımız sebze ve meyvelerle kazancımızı sağlıyoruz. Ay sonuna kadar satışlarımız sürecek' dedi.

Bitlis'in Ahlat ile Tatvan ilçelerinde yol kenarlarında satılan sebze ve meyveler büyük ilgi görüyor.

Çiftçiler, Ahlat-Tatvan kara yolu bitişindeki tarlalarından topladıkları sebze ve meyveleri yol üzerine kurdukları tezgahlarda satıyor. Yoldan geçen sürücüler özellikle açılan tezgahlarda domates, salatalık, biber, kavun, karpuz ve kabak gibi ürünler satılıyor. Sürücülerin büyük kısmı genellikle yöreye has üretilen domates ve biberleri tercih ettiğini belirten çiftçilerden Maşallah Ay, "Yol kenarında bulunan tarlalarımızda topladığımız sebze ve meyveleri sürücülere satıyoruz. Ürünlerimiz taze olduğu için tercih ediliyor. Vatandaşlar genellikle domates ve biber almayı tercih ediyor. Kimileri günlük ihtiyacı için kimileri kışlık kurutmak ve konservelik için kasalarca domates ve biber alıyor. Sattığımız sebze ve meyvelerle kazancımızı sağlıyoruz. Ay sonuna kadar satışlarımız sürecek" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Tatvan bitlis Güncel Tarım Ahlat

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasıyla ilgili kan donduran iddia

Çağrı cihazlarının patlamasında MOSSAD parmağı!

Çağrı cihazı nasıl bombaya dönüştü? İşte İsrail'in siber saldırısıyla ilgili en güçlü senaryo

İşte İsrail'in siber saldırısıyla ilgili en güçlü senaryo

THY uçağında olay çıkaran yolcu tutuklandı

THY uçağında kabin ekibini çileden çıkarmıştı! O yolcu hakkında karar verildi

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu?

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik var!

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });