Haberler

Bilgi Güvenliği Derneği Yaz Kampı Düzenleyecek

Güncelleme:

Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) Başkanı Mustafa Alkan, siber güvenlik alanında insan kaynağı oluşturmak amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaz kampı düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Alkan, derneğin eğitim faaliyetleri ve ortak projeler hakkında bilgi verdi.

Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) Başkanı Mustafa Alkan, siber güvenlik alanında insan kaynağı oluşturmak amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaz kampı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak bireyselden çok kurumsal üyeliklere öncelik verdiklerini belirtti.

Başta Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, ASELSAN, Havelsan, gibi sektörün önde gelenleri olmak üzere, ağırlıklı olarak siber güvenlik alanında faaliyet yürüten şirketlerden oluşan 42 kurumsal üyelerinin bulunduğunu dile getiren Alkan, üniversiteler, kamu kurum kuruluşları ve birçok STK'yle işbirliği içinde olduklarına işaret etti.

Alkan, bilgi güvenliği alanında ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren tarafsız, güvenilir, etkin ve kamu yararına çalışan bir STK olarak, ülkede insan kaynağı ve yeteneklerinin artırılması için kurs, seminer, panel gibi eğitim faaliyetleri ücretsiz düzenlemeye devam edeceklerini anlattı. Alkan, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler ve sektör temsilcisi kurumsal üyelerle bilgi güvenliğinin görev alanına giren konularda ortak projeler yürüterek toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini bildirdi.

Alkan, siber güvenlik alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesi, gerek teknik gerekse hukuki düzenlemelerin desteklenmesi konusunda ve "Siber Güvenlik Eylem Planı"nın etkin bir şekilde uygulanması için çalışacaklarını anlattı.

Gençlere kampa katılım çağrısı

Alkan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yaz kampı düzenlemeyi planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Siber güvenlik alanında insan kaynağı yetiştirmek amacıyla yılda birkaç kez ve yaz döneminde ücretsiz siber güvenlik eğitimleri düzenliyoruz. Eğitimlerimizin ardından katılımcılara sertifika veriyoruz. Konuya ilgi duyan ve kampa katılmak isteyen gençler, dernek web adresi üzerinden başvuru yapabilecek."

"ISC Türkiye Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı"nın bu yıl 17'ncisini düzenleyeceklerini dile getiren Alkan, "Yapay Zeka Çağında Siber Dayanıklılık ve Olgunluk" ana temasıyla "Dijital Hizmetlerde Kimlik Doğrulama", "Siber Olaylara Müdahale", "Siber Olgunluk ve Yeni Düzenlemeler", "Üretken Yapay Zeka Modellerinin Sunduğu Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı paneller organize edileceğini ve bu alanlarda akademik bildirilerin sunulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Alkan Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title