Haberler

Bankalar limit düşürme talebinde bulunan müşterilerine mesaj atmaya başladı

Güncelleme:

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifine göre, 100 bin TL'lik kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacak. Yeni vergi paketi tartışmalara yol açarken çok sayıda vatandaş bankalarına kart limitini 99 bin TL'ye düşürme talebinde bulunuyor. Bankaların müşterilerinin bu taleplerine yanıt vermediği gibi müşterilerine "Kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur" mesajları attığı görüldü.

Yeni vergi düzenlemesi Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer edindi. Gayrimenkul, araç satışları, kol saatleri ve dronlar gibi pek çok ürüne ek ödemeler getirilmesi öngörülüyor. Teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahipleri, her bir kart için yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Bu katılma paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacağı belirtilirken, toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

BANKALAR LİMİT TALEBİNİ KARŞILAMIYOR

Ak Parti'nin Meclis'e getirdiği yeni vergi paketi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bazı vatandaşlar, kredi kartlarından alınacak katılma payına karşı tepkilerini dile getirdi. Sektör kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, bu durum üzerine vatandaşlar bankaların çağrı merkezine başvurarak kart limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmek istiyor.Fakat bankalar müşterilerinin bu isteklerini karşılamıyor. Limitler şuanda düşürülmüyor. Öte yandan, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu kaydedildi.

BANKALAR MÜŞTERİLERE MESAJ ATIYOR

Birçok kişinin bankalarına kart limitini 99 bin TL'ye düşürme talebinde bulunmasının ardından bankalar da harekete geçti.

Müşterilerine limit düşürmemeleri önerisinde bulunan bankaların mesajında şu ifadeler yer aldı; "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Bankalar limit düşürme talebinde bulunan müşterilerine mesaj atmaya başladı
Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

AK Parti Politika Ekonomi Finans

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Meyve suyu, çikolata, şeker! 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı ilaç bulundu

Meyve suyu, çikolata, şeker! 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı ilaç bulundu

Yasa teklifinin detayları netleşti: Kartlardan 750 TL'lik kesinti her yılın 5 Ocak gününde yapılacak

Kredi kartlarından 750 TL'nin kesileceği tarih belli oldu

Hizbullah'ın öldürdüğünü iddia ettiği İsrail Genelkurmay Başkanı, Golani üssünü ziyaret etti

Hizbullah'ın "Öldürdük" dediği isim gövde gösterisi yaptı

500

Yorumlar (78)

dehide:

Neden hainlik yapıyorsunuz yıllık bir çorba parası alınacak. Filistin gibi mi olmak istiyorsunuz. Onlar da para vermedi ülkeleri elden gitti ibret alın.

122
870
yanıtYanıtla
Ali akçay:

Başta sayın Cumhur başkanı olmak üzere Millet vekilleri ve bakanlar aldıkları tüm maaşlarını savunma sanayiine bağışlasınlar sonra halk gerekeni yapar.

558
13
yanıtYanıtla
ERKAN :

Limitin vergisi mi olur adı üstünde limit bu ortada para yok yok

490
9
yanıtYanıtla
Tolga tamer:

Benim olmayan bir paranın vergisini niye ödüyorum arkadaş, oldu olacak başkasının arabasının motorlu taşıtlar vergisinide ödeyelim.

430
17
yanıtYanıtla
Birşey demedimki:

750 TL x 61 milyon. Temiz bir rant kapısı daha. Bu paranın nereye ve kimlere gideceği belli. Savunmaya kesinlikle gitmeyecek. Eeee , millette enayi kaz olunca yıkmaya ve yandaşları zengin etmeye devaaam.

305
27
yanıtYanıtla
harun yakar:

Öyle bir şey mümkün değil, yer yüzünde tek başına direk Türkiyeye savaş açabilecek bir ülke yok . Merkez bankası boşaltılmış ülke mültecilerle dolmuş hala gündem değiştirmek için manevra yapılıyor bazıları hala konunun vatan ile beka ile olduğunu düşünüyor .

189
18
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

750 tl için limitimi indirmek . Yok ben harcamaya devam. Var olanı harcar herkes. Olmayana limit vermeyin zaten

26
147
yanıtYanıtla
Çağatay Çetin:

harami düzeni

151
13
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

Hükümet yanlış yapıyor. Velevki savunma sanayine değilde ekonomi için kullanılacak olsun. Sonuçta ülkem için iyi olacaksa seve seve veririm.Böyle yapacağına yardım şeklinde yapsın hep limiti 100 binin altında olanlarda belki vermek isteyecek. Hemde kim ne kadar cimri kim daha vatansever ortaya çıkar.

40
121
yanıtYanıtla
Berkant Tezcan:

Bu limit değiştirme muhabbetini fırsata çevirmeye çalışanlar olabilir dolandırıcılık gibi dikkat edelim her gelen mesaj açmayalım.

112
1
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title