Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

Balıkçılar bu sezon hedefledikleri avcılığın yarısına bile ulaşamadı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçılar bu sezon hedefledikleri avcılığın yarısına bile ulaşamadı Deniz suyu sıcaklığı hamsi avını her an bitirebilir endişesi balıkçıları tedirgin ediyorTRABZON - Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından sezona umutla başlayan balıkçılar, umduklarını bulamadı.

Balıkçılar bu sezon hedefledikleri avcılığın yarısına bile ulaşamadı

Deniz suyu sıcaklığı hamsi avını her an bitirebilir endişesi balıkçıları tedirgin ediyor

TRABZON - Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından sezona umutla başlayan balıkçılar, umduklarını bulamadı. Büyük tekne sahipleri bu sezon palamudun olmaması, hamsinin de istenilen irilikte olmaması nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Balıkçılar umutla başladıkları yeni av sezonunda umduklarını bulamadı. Hamsi sezonunun 12. ayın sonlarına doğru kapanacağını ve teknelerin Gürcistan, Rusya sularına geçerek buralarda avlanacağını belirten balıkçılar, deniz suyu sıcaklığının da fazla olmasının hamsi avcılığını her an sona erdirebileceğini söylediler. Denizer Balıkçılık'ın sahibi Recep Denizer, avlanan hamsinin yüzde 20'sinin fabrikalara gittiğini belirterek, "Hamsi, daha evvelki yıllara göre bakılırsa sezon 11-12 ayın sonlarında kapanır. Bu süreçten sonra tekneler Rusya'ya geçer, orada avlanmaya devam eder. Daha evvelki yıllara göre bu sezon Karadeniz hamsisi istenilen irilikte değil. Şu anda yeniliyor, çok da yağlı, çok da lezzetli. İstediğimiz kadar bol çıkmamış olsa bile tüketiliyor. Avlanan hamsinin yüzde 20'si fabrikalara gidiyor, yüzde 80'i ise insan gıdası olarak tüketiliyor. Şu andaki görüntü bu. Hamsi avcılığı devam ediyor. Hamsi daha evvelki yıllara oranla kıyılarda değil çok açıkta avlanıyor. Bu şekilde ne kadar daha devam eder biz de kestiremiyoruz" dedi.

"Hamsi avı her an kesilebilir"

Deniz suyu sıcaklığının hamsiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Denizer, "Deniz suyu sıcaklığı çok fazla. Hamsi her an bitebilir korkusu var. Allah'tan hayırlısı diyoruz. Bu sene palamut hiç ama hiç olmadı. Geçen yılın yüzde 1'i bile olmadı. Bu sene balıkçılar tahmin ettiklerinin yarısını bile alamadılar. Önceki yıllara oranla kötü. Büyük teknelerde 35-40 kişi çalışıyor. Daha evvelki yıllarda hem palamut hem hamsi olsun çok güzel avcılık oluyordu. Bu sene palamut hiç olmadı, hamsi var. Sıkıntı var, inşallah düzelir diye düşünüyoruz. Buna da şükürler olsun diyoruz. Her geçen gün sıkıntı oluşmayacak şekilde giderse iyi olur. Bu sene cepten yediler diyebiliriz, şu ana kadar görüntü bu" diye konuştu.

Balıkçılar bu sezon hedefledikleri avcılığın yarısına bile ulaşamadı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
title