Haberler

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığı geçici olarak arttı

Güncelleme:

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziranda dış ticaret açığının geçici olarak arttığını belirtti. Geçen yılın aynı ayına göre yıllık açığın ise 31 milyar dolar gerilediğini söyleyen Şimşek, bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlanacağını ifade etti.

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Haziranda dış ticaret açığı geçici olarak takvim etkisiyle arttı. Geçen yılın aynı ayına göre yıllık açık ise 31 milyar dolar geriledi. Bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlayacağız" dedi.

Bakan Şimşek, Ticaret Bakanlığı'nca açıklanan dış ticaret verilerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Haziranda dış ticaret açığı geçici olarak takvim etkisiyle arttı. Geçen yılın aynı ayına göre yıllık açık ise 31 milyar dolar geriledi. Bu yıl dış dengede önemli bir iyileşme sağlayacağız. Bunun kalıcı hale gelmesi için enerjide dönüşüm ve yeni sanayi politikası kilit rol oynuyor. Hedefimiz cari açığın milli gelire oranını kalıcı olarak yüzde 2,5'in altına çekmektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Maliye

40 yıla kadar hapsi istenen Engin Polat tahliye edildi

Engin Polat tahliye edildi

Tahliye kararı sonrası Dilan Polat'tan ilk paylaşım: Enerciii

Eski Dilan geri döndü: Enerciii

Kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme! Mezarlıkta şüpheli bulgulara rastlandı

17 gündür haber alınamayan kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme

Bedelli askerlerin görev yaptığı kışladan gelen görüntüler fecaat

Bedelli askerlerin görev yaptığı kışladan gelen görüntüler fecaat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title