Haberler

Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı çıkmadı

Güncelleme:

Audi'nin, Brüksel'deki fabrikası için alıcı arayışları sonuçsuz kaldı. Son dönemde işçilerin araç anahtarlarına el koyması ile gündemde olan tesis için 26 potansiyel alıcıyla görüşüldü fakat gerçekçi teklifler alınamadı.

Belçika basınında yer alan habere göre, Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markasının Brüksel'de üretim yapan tesisini almaya uygun bir talip henüz bulunamadı. Audi, fabrikanın satışı için üretici ve tedarikçileri içeren 26 potansiyel alıcıyla görüşmesine rağmen, bunlardan hiçbiri 3 bin çalışanın iş güvenliğini sağlayacak ve çalışmalarını devam ettirecek somut tekliflerle gelmedi.

BRÜKSEL FABRİKASINDA TALEPLER DÜŞMÜŞTÜ

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini, söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklamıştı. Audi yönetimi, eylül başında Volkswagen Grubu tarafından Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini bildirmişti.

ÇALIŞANLAR OTOMOBİLLERİN ANAHTARLARINA EL KOYMUŞTU

Bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları rahatsız etmişti. Çalışanlar, işbaşı yapmamış ve üretimi tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koymuştu. Audi, yakın zamanda kapanması öngörülen ve yönetimle çalışanlar arasında sorunlar yaşanan Brüksel fabrikası için yeni yatırımcı aramaya başlamıştı.

Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı çıkmadı
Kaynak: AA / Ata Ufuk Şeker - Ekonomi

Yerel Haberler Otomobil Brüksel Ekonomi Audi

Sinan Ateş davasında karar çıktı! İşte verilen cezalar

Sinan Ateş davasında karar çıktı! İşte verilen cezalar

Kararın açıklanmasına dakikalar kala Sinan Ateş'in ailesine saldırı

Kararın açıklanmasına dakikalar kala Sinan Ateş'in ailesine saldırı

Saldırıya uğrayan Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş: Başıma bir şey gelirse sorumlusu MHP'dir

Saldırıya uğrayan Sinan Ateş'in ablasından ilk sözler

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki 24 beldeye saldıracağını duyurdu

Vuracakları 24 noktayı açıklayıp "Hayatınız için kaçın" dediler

500

Yorumlar (2)

Kudret Hünat:

Alman üreticiler artık neredeyse her ürünü yurtdışında yaptırıp kazançlarını 5 e katlıyorlar.Kalite düşüyor fiyatlar yükseliyor.Kendi bindikleri dalı kesiyorlar.

4
0
yanıtYanıtla
dehide:

Avrupa bitme durumuna geldi görüldüğü üzere. Piyasadaki açığı Türkiye kapatacak zamanla. TOGG ile başladık devamı gelecek

0
1
yanıtYanıtla
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });