Atanan Kayyumlarla Kütahya ve Tavşanlı Ekonomisine Katkı Sağlayan Firma Haline Geldi
Atanan kayyumlarla Kütahya ve Tavşanlı ekonomisine katkı sağlayan firma haline geldi Firma, 1 yılda üretimden personel sayısına, araç filosundan şube sayısına kadar birçok alan büyüme sağlayarak, aylık cirosunu 700 bin liradan 2 milyon lira seviyelerine çıkarmayı başardıKÜTAHYA - Fetullahçı...
Atanan kayyumlarla Kütahya ve Tavşanlı ekonomisine katkı sağlayan firma haline geldi
Firma, 1 yılda üretimden personel sayısına, araç filosundan şube sayısına kadar birçok alan büyüme sağlayarak, aylık cirosunu 700 bin liradan 2 milyon lira seviyelerine çıkarmayı başardı
KÜTAHYA - Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına karışan ve sahibi yurt dışına kaçan, 4 Kasım 2016'da mahkeme kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Vahdet Süt Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, atanan kayyumlarla Kütahya ve Tavşanlı ekonomisine katkı sağlayan değerlerden biri olduğu belirtildi.
Firma, 1 yılda üretimden personel sayısına, araç filosundan şube sayısına kadar birçok alan büyüme sağlayarak, aylık cirosunu 700 bin liradan 2 milyon lira seviyelerine çıkarmayı başardı.
Kütahya İl Defterdarı ve Vahdet Süt Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Önel, Yönetim Kurulu üyeleri Bilal Cicavoğlu, Nizamülmülk Güneş ve Sami Cankaya, Vahdet Süt'ün Kütahya'ya olan ekonomik katkısı ve firmanın işleyişi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Fabrikadaki toplantıya Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.
Yönetimi devraldıklarında fabrikanın durumunun çok kötü olduğunu ifade eden Vahdet Süt Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Nizamülmülk Güneş, "Banka hesapları blokeliydi. Banka hesaplarını incelediğimizde firma 800 bin lira eksideydi. Burayı kuran kişi yurt dışına kaçmış ve personel maaşlarını elden alıyordu. 100 kişi çalıştıran fabrikada, 45 işçiye düşülmüştü ve piyasaya borçlar vardı. TMSF olarak ilk bunları tespit ettik. Üretim kapasitemizi, ciromuzu, satış hacmimizi artırdık" ifadelerini kullandı.
Vahdet Süt Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Cicavoğlu, "Yem satışımız geçmişten geliyordu. Biz geldiğimizde 100 tonluk bir satış vardı. Bu rakamı 350-400 ton civarına çıkardık. Tavşanlı, Emet, Hisarcık çevresindeki bütün köylere yem dağıtım işini gerçekleştiren ekiplerimiz var. Süt aldığımız çiftçilerle de takasa giriyoruz. Süt alıp yem veriyoruz. Böyle bir ticaretimiz daha var. Kütahya ekonomisine inşallah katkı sağlamış oluruz. Bizler gelip geçiciyiz. Bu süreç kanunun hükmünde kararname ile yasalaştı. TMSF bünyesinde bine yakın şirket var kayyumlar tarafından çalıştırılan. KHK gereği yürüyen mahkemeler sonuçlanana kadar, bu şirketlerin yürüyüşünü TMSF yapacak. Mahkemelerin sonuçlanmasından sonra söz konusu şirketle ilgili mahkeme, 'Bu şirket terörün finansmanında kullanılmış' derse bu şirket hazineye kalacak. Devlet verilen kararla buraları satışa çıkaracak ve buraların geliri devlete kalacak. Ama mahkeme, şirketten terör örgütlerine herhangi bir finansman sağlanmadığına karar verirse sahiplerine iade edilecek. Vahdet Süt'ün sahibi İsmail Kırdemir şuan da Afrika'da bir ülkede. Şirketin sahibi için yurda dön çağrısı yapılırsa ve dönmezse vatandaşlıktan çıkarılacak ve bu firma yine hazineye geçecek. İsmail Kırdemir ile ilgili bir çağrı yapılmadı" diye konuştu. (Tİ-HCA-EFE)