Haberler

Asya Borsalarında Karışık Seyir

Güncelleme:

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor. Çin'de açıklanan veriler ülke ekonomisine ilişkin endişeleri beslemeye devam ederken, ülkede sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 6,7 artarak beklentileri geride bıraksa da perakende satışlar yüzde 2,3 yükselişle öngörülerin altında kaldı. Analistler, Çin'de harcamaların tahminlerin altında gerçekleşmesinin deflasyon endişesinin güç kazanmasına neden olduğunu kaydederek, hükümetin attığı adımların satış baskısının sınırlanmasına yardımcı olduğunu söyledi. Buna göre, halihazırda sıkıntılı durumda olan gayrimenkul sektörü için Çin hükümetinin yerel yönetimlerin makul fiyatlardan konut satın almasına izin vereceği bildirildi. Öte yandan, hükümet vatandaşlara uygulanan mortgage faizlerinde taban uygulamasını kaldırdığını duyurdu. Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) haziranda faiz artırımına gideceğine ve bu sene üç kez faizleri artırabileceğine yönelik söylentilerin dolar/yen paritesindeki yükselişi sınırladığını belirten analistler, bu durumun risk iştahını törpülediğini aktardı. Söz konusu gelişmelerle, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 38.766 puandan, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1 azalışla 2.724 puandan günü tamamladı. Çin'de Şanghay Bileşik endeksi yüzde 0,8 artışla 3.146 puan, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,7 primle 19.515 puan ve Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 yükselişle 73.950 puan seviyesinde bulunuyor.

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor.

Çin'de açıklanan veriler ülke ekonomisine ilişkin endişeleri beslemeye devam ederken, ülkede sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 6,7 artarak beklentileri geride bıraksa da perakende satışlar yüzde 2,3 yükselişle öngörülerin altında kaldı.

Analistler, Çin'de harcamaların tahminlerin altında gerçekleşmesinin deflasyon endişesinin güç kazanmasına neden olduğunu kaydederek, hükümetin attığı adımların satış baskısının sınırlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Buna göre, halihazırda sıkıntılı durumda olan gayrimenkul sektörü için Çin hükümetinin yerel yönetimlerin makul fiyatlardan konut satın almasına izin vereceği bildirildi. Öte yandan, hükümet vatandaşlara uygulanan mortgage faizlerinde taban uygulamasını kaldırdığını duyurdu.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) haziranda faiz artırımına gideceğine ve bu sene üç kez faizleri artırabileceğine yönelik söylentilerin dolar/yen paritesindeki yükselişi sınırladığını belirten analistler, bu durumun risk iştahını törpülediğini aktardı.

Söz konusu gelişmelerle, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 38.766 puandan, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1 azalışla 2.724 puandan günü tamamladı.

Çin'de Şanghay Bileşik endeksi yüzde 0,8 artışla 3.146 puan, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,7 primle 19.515 puan ve Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 yükselişle 73.950 puan seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Abd Merkez Bankası Merkez Bankası Güney Kore Hindistan Hang Seng Hong Kong Japonya Hükümet Fed Finans Dünya Ekonomi Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title