Haberler

Ankara ve Nijerya Arasında İşbirliği Gelişiyor

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası, Nijerya ile işbirliği yaparak sektörel birikim ve tecrübesini bu ülkeye aktaracak. Eğitim programlarıyla Ankara'daki eğitmenler Nijeryalı eğitmenlere mesleki deneyim sunacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Nijerya ile yapacakları işbirliğiyle, Ankara'nın sektörel birikim ve tecrübesini Nijerya'ya aktarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO İdea ve Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonunun "Skill Up-SUPA Programı" kapsamında gerçekleştirilen işbirliği bilgilendirme toplantısı ATO himayesinde yapıldı.

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'nın savunma, havacılık sanayi, sağlık, inşaat, eğitim ve enerji gibi alanlarda önemli potansiyeli olan bir merkez olduğunu işaret ederek, "Ankara, ticaret, sanayi ve turizmde önemli gelişme kaydediyor. Zengin birikime sahip şehrimizin bu birikim ve tecrübesini Nijerya'ya, Nijerya'daki sektörlere, sanayiye, ticarete aktaracak olması, ülkelerimiz arasındaki etkileşimi artıracak önemli bir gelişme. Türkiye ve Nijerya arasındaki dostane ilişkilerin, bu tür işbirlikleriyle daha da pekişeceğine ve bunun ticaret rakamlarımıza yansıyacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Söz konusu işbirliği sayesinde Ankara'daki eğitmenlerin, Nijeryalı eğitmenlere endüstriyel alanlardaki bilgi ve tecrübelerini aktaracağını belirten Baran, Türkiye'de başlayacak, ihtiyaç halinde Nijerya'da da devam edecek eğitim programlarının, yüz yüze ve çevrim içi gerçekleştirileceğini aktardı.

Nijerya Federal Hükümeti Endüstriyel Eğitim Fonu Genel Müdürü Afız Oluwatoyın Ogun da İstanbul ve Antalya'da da sanayi, teknoloji, ticaret alanında incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Toplantıya katılan OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da OSTİM OSB modelini Nijerya'ya taşımaya yönelik faaliyetler yürüttüklerini anlattı.

Kaynak: AA / Serhat Tutak - Ekonomi

Uluslararası İlişkiler Ankara Ticaret Odası Teknoloji Ekonomi Nijerya Eğitim ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad'a mesaj: Biz hazırız, karşı taraftan haber bekliyoruz

ABD'ye uçmadan Beşar Esad'a mesaj gönderdi: Biz hazırız

Narin Güran cinayetinde çok konuşulacak itiraf: Amca Salim'in anneyle ilişkisi vardı, kızı o öldürdü

"Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördü, ben de öldürdüm"

Heyecan dorukta! İşte Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin muhtemel 11'leri

İşte dev derbinin muhtemel 11'leri

İnşaatta facia! Vincin halatı koptu, 2 işçi feci şekilde can verdi

2 emekçi son nefeslerini bu sepetin altında verdi

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });