Haberler

Siyasetin yeni tartışması! AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun "Fatura ödemeyeceğim" restine ilk yanıt

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Aralık zamları geri çekilene kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun resti büyük yankı uyandırırken, AK Parti'den jet tepki geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nu provokasyon yapmakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından video ile açıklama yaptı. Elektrik fiyatlarına gelen zamlara değinen Kılıçdaroğlu, videosunu "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…" ifadeleriyle paylaştı.

"KDV'Yİ YÜZDE 1'E ÇEK"

"Kara Kış Fonu" çağrısını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Fon için artık çok geç. Ne yazık ki çok geç. Artık hızlıca kan kaybını durduracak önlemler alınmalı. Elektrik faturalarının üzerinde iki çeşit vergi var: Yüzde 5 elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, yüzde 18 KDV. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 liralık bir avantajı olacak. Buradan saraya seslenmek istiyorum: Derhal ama derhal KDV'yi yüzde 1'e indir. Senden bir çözüm beklentimiz yok. Sen bizi dinle ve kanamayı durdur, gerisini zaten biz seçim sonrası çözeceğiz." dedi.

"ZAMLAR GERİ ÇEKİLENE KADAR FATURAMI ÖDEMEYECEĞİM"

31 Aralık'ta elektriğe yapılan zamların geri çekilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Son olarak da buradan halkın belediyelerine seslenmek istiyorum: Milletimizle hemhal olmak için başlattığınız askıda fatura hareketinizi, bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın. Halkın belediyeleri olarak bu ailelerin yanında olalım. Olalım çünkü olmaz isek Allah korusun ama bu kış açlık ölümleriyle bile karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu geceyi şu iki sözle kapatayım: Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Faturaları ödemeyeceğim' restine sert yanıt

AK PARTİLİ TURAN: KILIÇDAROĞLU, PROVOKASYON PEŞİNDE

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri büyük yankı uyandırırken AK Partili Bülent Turan, sosyal medyadan tepki gösterdi. Turan, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyada enerji fiyatlarında bir artış var. Devletimiz bunu milletimize en asgari yansıtmak için adımlar atıyor Eleştiri/öneri baş tacı; ama siyasi sorumluluk makamındaki birinin dili/önerisi bu mu olmalı? Belli ki Kılıçdaroğlu provokasyon peşinde!" tepkisi gösterdi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'Faturaları ödemeyeceğim' restine sert yanıt

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Elektrik Faturası Elektrik Zammı Bülent Turan

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500

Yorumlar (44)

Serdar Akdeniz:

dış dünyada özellikle avrupada çok daha fahiş fiyatlar gelmiş milletin beli bükülmüş... eleştiri haktır ama zor günde kaçacak delik arayanlardan, milletine devlete sövenlerden bir kurtulamadık. içimizde hain daha çok...

30
85
yanıtYanıtla
wred desd:

avrupayla kıyaslarken maaşlarıda kıyaslasan iyi edersin ülkemizde eskiden 30 35 tl gelen elektrik faturası bugün 80 90tl olsa kimsenin sesi çıkmazdı.400tl fatura 4250 maaş alan vatandaşı bezdiriyor

yanıt35
yanıt5
Serdar Akdeniz:

Emrah Tosunoğlu : Hain kime demişim iyi oku. gocunma. devletine milletine sövenlerden bahsetmişim... Üzerine alınman için devletine milletine söven biri olman lazım...

yanıt5
yanıt24
Serdar Akdeniz:

wred desd... almanya euro ya geçtiğinde bir anda milleti yzd50 fakirledi. kimse ülkemdeki gibi vatana milletine sövmedi. almanyada en dandik evlerin kirası 1200€. 2000€ alıyor ortalama. çocuk varsa 600€ küsür devletten alıyor. bir sepet 150€ aşağı dolmuyor. elektirik doğalgaz 400 euro civarı.vb.

yanıt5
yanıt20
Serdar Akdeniz:

Emrah Tosunoğlu:sosyal medyaya bak, milletine sövenleri vatan hainlerini görürsün.Devlet illaki vatandaşını gözetir. doğalgazın en az %50sini sübvanse ediyor şu an. Hep millete dersen yunanistan gibi birgün çökersin. vatandaş bazen sıkıntı çeker ve çekmeli. devletin bekası için.

yanıt5
yanıt18
Hsn:

Bu hak aramak değil halkı galeyana getirmeyin ben suyu ödemem doğalgazı ödemem,market pahalı onuda ödemem,ekmeğe ulaşıma zam onlarıda vermem bu iş böyle uzar gider,git bakanlıktan randevu al ne bileyim enerji şirketleriyle görüş onlara baskı kur yada farklı bişey sun, kaosçuluk oynama

25
69
yanıtYanıtla
ÖMER ÇELİK:

Tabi makarnan kapıya kadar geliyor.

yanıt3
yanıt3
Hakan Aslan:

Sağlık uçuyorya - Hastanelere yandaş olmayan teftiş yollayın da rezaletleri görün Doktorlar (düzgün olanı tenzi ediyorum) muayene edilmeden ilaç yazılıyor Bunun yerine tabela asın ağrıyan yerler için ilaçlar diye Daha anlamlı olur

69
7
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

google yaz hastalığını doktora gerek yok özellikle aile hekmleri boş ve doannımsız eskiden tıp fakültesinin bir ağırlığı vardı.

yanıt13
yanıt4
RAMAZAN T.:

Provakasyon değil bir tepki gösteriyor ya.niye zamlara sesinizi çıkartmadınız 150 kw dan 210 kw a çıkartmak çözüm değil birim fiyatı çok yüksek dükkanlar gelen faturalardan dolayı kepenk kapatıyor.niye sesiniz çıkmıyor da muhalefet herhangi bir hareket edince provakasyon olarak nitelendiriyorsunuz.

60
14
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title