Haberler

Ajans Yönetim Kurulu Diyarbakır'da Toplandı

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Diyarbakır'da toplandı. Toplantıda devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumu ele alındı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Fetih Süvari ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar katıldı. Toplantıda; Ocak 2015 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı.

2015 Yılında 30 Milyon TL Hibe Desteği Verilecek!

Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca şu açıklama yapıldı:
"Bilindiği gibi Ajansımız tarafından her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) verilmektedir. 2015 yılında da Hükümetimizin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, Bölge Planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje destekleri verilecek. Ajansımıza ait 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, 19 Aralık 2014 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu Çalışma Programı ve Bütçe çerçevesinde 2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırladık. Bu Programlar şunlardır: KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı. Bu programlar için 28 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu programlarla, Bölge Planı'nda belirtilen amaç ve önceliklerle uyumlu olarak Bölgemizde imalat sanayi, turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki KOBİ'leri geliştirerek yeni istihdam olanakları oluşturmak ve "Büyükşehir" statüsüyle yeni bir gelişme ivmesi kazanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi, turizm ve kentsel altyapıyı iyileştirmek amaçlanmaktadır. Bu programlarımıza yönelik proje başvuruları için 12 Ocak 2015 tarihinde teklif çağrısı ilan edilmiştir. 23 Ocak 2015 itibariyle başvurular alınmaya başlamıştır"

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Sabri Ertekin Hüseyin Aksoy Şanlıurfa Karacadağ Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title