Haberler

7 kamu bankasının ATM'si TAM'da birleşti! Ücret ödemeden kullanılacak

Güncelleme:

Devlete ait 7 banka ATM'leri Türkiye'nin ATM Merkezi "TAM" platformunda birleşti. Buna göre vatandaşlar, komisyon ödemeden farklı kamu bankalarının ATM'lerini kullanabilecek.

Kamuya ait olan Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT Atm'leri, "TAM" platformu altında birleşti. Bu bankaların müşterileri farklı kamu bankalarının Atm'lerini kullanabilecek ve herhangi bir komisyon ücreti ödemeyecek.

Yapılan açıklamaya göre, "TAM" platformu, üye bankaların müşterilerine daha hızlı ve avantajlı hizmet sunabilmek adına, bankacılık işlemlerinin tek noktadan ve kolay bir şekilde yapılmasına imkan sunacak. TAM Atm'lerinde para çekme, para yatırma, bakiye sorgulamanın yanı sıra diğer bankacılık işlemleri de yapılabilecek.

TÜM ATM'LER SİSTEME DAHİL EDİLECEK

81 ilde 5 bin 600 adet ATM ile müşterilere hizmet sunan platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM'lerinin sisteme dahil edilmesi ile 19 bin adede ulaşacak.

Bu işbirliği sonucunda ATM'ler ile müşteri alışkanlıklarının değişmesi, konvansiyonel şube bankacılığının işlem payının azalıp, operasyonel süreçlerin daha iyi yönetilmesi ve sektörün hizmet kalitesinin artması öngörülüyor.

Platformun teknik detaylarının yer aldığı açıklamaya göre, TAM projesi ile üye bankaların müşterileri masrafsız ve komisyonsuz hizmet alabilecek. Tüm ATM bileşenleri tek bir merkezde yönetilirken, bu ATM'ler üzerinde yeni ve ortak bir yazılım çalışacak. Kullanılan yeni yazılım sayesinde mevcuttaki sınırlı işlem seti genişleyerek müşterilere tam set olarak hizmet sunulacak. Optimizasyon sayesinde aynı hizmet noktalarındaki ATM'lerin, ihtiyaç duyulan lokasyonlara yönlendirilmesi, bu sayede finansal erişilebilirliğin artırılması sağlanacak.

500 MİLYON DOLARLIK KATKI SAĞLAYACAK

Projeye dahil bankaların nakit ve çevresel sistemler yönetim süreçleri ile nakit operasyonları da birleştirilecek. Bu sayede ATM'lerde atıl para bulundurulmasının önüne geçilerek ciddi tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Merkezi yönetim sonucu operasyonel maliyetin azaltılması, etkin nakit yönetimi ve güvenlik konularında avantaj sağlanırken, artan finansal erişim imkanıyla müşterilere daha çok noktada masrafsız işlem yapabilme fırsatı sunulacak.

Bu proje ile satın alma ve bakım/onarım kalemleri, yazılımın tekleştirilmesi ve ATM'de bulundurulması gereken nakit paranın alternatif şekilde değerlendirilmesi ile orta vadede ekonomiye yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlanması bekleniyor. ATM donanım ithalatının dengelenmesi ile dış ticaret dengesine olumlu katkıda bulunulması ve makro düzeyde kamu faydası sağlanması öngörülüyor.

TAM projesi sahip olduğu inovatif teknoloji ve altyapı sayesinde özel bankaların da sistemlerini entegre edebilmesine imkan sağlandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Banka ATM Teknoloji Finans Ekonomi Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman hangi platoda, ilçede çekiliyor? Kuruluş Osman dizi çekimleri nerede? Atalanta Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Atalanta B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500

Yorumlar (27)

fatih yıldırım:

Tamamda yıllardır olan bir uygulama, ben rahat 5-6 senedir ziraat bankasından maaş almama rağmen diğer bahsedilen atm leride komisyon ödemeden kullanıyordum. Yeni bir şey değil ki

188
38
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Maksat, Pismis Asa Su Katip, Daha Cok Bereketli Oldu Imaji Vererek Halkin Gozunu Boyamak..Bir Sekilde Cebindeki Paralari Gene Dolandiracaklar..

yanıt46
yanıt32
Cevap :

Ptt kartla ne zaman 5 bin tl altı para çekmek istesem hata veriyor çekme limitini aştınız diye. Oysa ayda bir defa ve o ay için ilk defa kullanıyorum kartı. Devletin hangi kurumu iyi çalışıyor ki atm leri iyi çalışsın. En kısa sürede çıkacağım.

56
76
yanıtYanıtla
ŞÜKRÜ GÜZEN:

Tek kelimeyle mükemmel. Tebrik ediyorum Sayın idarecilerini

36
49
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

Mantıklı hepsi bir olmalı bu sayede birsuru atm de yapılmaz ayrı ayrı . yer kaplanmamış ve insanlar boşa aramamış olur .

44
12
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Biraz aklını kullansan... 7 ATM 1 tane olunca 7 ATM ye giden insanlar 1 ATM ye Yığılca ne olur ???

yanıt47
yanıt11
Oğuzhan Y:

Seyyah saruhanklı:Biraz yandaş şakşaçı olacağına bu uygulamanın yıllardır olduğunu bilsen memleket bu hale düşmezdi

yanıt21
yanıt10
Ben bilmemm:

7 ATM yerine tek atm... Para olmaz o ATM lerde.... sıkıntı....

28
7
yanıtYanıtla
Emre Yeşilyurt:

Toplu döneme geçildi.Ekonomistler söylemişti bunları önceden hep!.Dikkat edin yere bir şey düşüren eğilmesin durum çok ciddiye gitmekte.

21
5
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Güzel... Birde vatandaşlarımızı Troy Karta geçmeye başlarsa paramız ülkemizde kalır. Mastercard - maestro ile komisyon paraları avrupaya gidiyor

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title