Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

Güncelleme:

ABD'de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a Pensilvanya eyaletindeki mitingi sırasında ateş açıldı. Trump'ı gizli servis ajanları ve polis kürsüden son anda uzaklaştırırken, eski ABD Başkanı sağ kulağından yaralandı. Saldırı anı kameralara yansıdı. ABD basınında yer alan haberlere göre, olayda bir izleyici hayatını kaybetti, silahlı saldırgan da etkisiz hale getirildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a Pensilvanya'daki mitingi sırasında silahlı suikast girişimi düzenlendi. Korumalarının kürsüden son anda uzaklaştırdığı Trump sağ kulağından yaralandı.

TRUMP'A MİTİNG SIRASINDA SİLAHLI SALDIRI

ABD'de başkanlık seçimleri öncesi ortalık karıştı. Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'a Pensilvanya'daki mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi. Trump'a kürsüde konuşma yaptığı sırada ateş açıldı. Gizli servis ajanları ve polisler, silah seslerinin duyulmasıyla birlikte Trump'ın etrafında güvenlik çemberi oluşturdu.

SAĞ KULAĞINDAN YARALANDI

Kürsüden uzaklaştırılan Trump korumalarının omzuna tutunarak aracına bindi. Trump'ın yumruğunu havaya kaldırarak mitinge katılanlara "iyiyim" mesajı verdiği görüldü. Trump'ın sağ kulağından yaralandığı öğrenildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Öte yandan saldırı anı kameralara yansıdı. Görüntülerde Trump'ın silah sesiyle birlikte yere eğildiği, korumaların kendisine doğru koştuğu görüldü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray olayın ardından açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirtti. ABD gizli servisi ise soruşturma açıldığını duyurdu. Trump'ın güvende olduğu bilgisini paylaştı.

TRUMP'IN SÖZCÜSÜ: DURUMU İYİ

Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı. Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

ABD BASINI: SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

ABD basınında yer alan haberlere göre bir izleyici hayatını kaybederken, saldırgan öldürüldü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

"1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 2 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK"

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, Trump'a yönelik saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi. Rojek, olayda saldırganın öldürüldüğünü, mitingde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişimi

BIDEN İLE TRUMP TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, olayın ardından eski Başkan Donald Trump ile telefonda görüştü.Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada, Biden'ın, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde saldırıya uğrayan Trump ile telefon görüşmesi yaptığı duyuruldu.

Açıklamada, "Başkan Biden bu gece Washington'a dönüyor. İç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edecek" denilirken, Biden'ın, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Donald Trump Dünya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (72)

Tayip Çay:

Yeni başkan hayırlı olsun

377
17
yanıtYanıtla
Olcay Aydeniz:

Arkasındaki insanlara neden mermi isabet etmedi abaca ? Kurgu ? Oyun ? Manüplasyon ?

73
165
yanıtYanıtla
Safe Safer:

Bir kişi öldü diyor. İsabet etmiş işte!!!

yanıt185
yanıt14
Hüseyin Kaan:

Safe Safer ölen bir kişi muhtemelen polis kurşunu ile öldü yani saldırganı durdurmaya çalışırken

yanıt20
yanıt39
Hüseyin Yüksel:

Ulan mermi adamın kafasına isabet ediyor kulağından vuruyor sen kurgu diyorsun

yanıt40
yanıt8
Murat Celik:

oyundur oyundur. kedidir kedi

116
111
yanıtYanıtla
murtaza candurak:

olum siz nası teorisyen bi milletsiniz

yanıt24
yanıt7
AdamınBiri:

nasıl oyun 100 metreden hareket halinde insana kulağından vuracak he.

yanıt15
yanıt4
Murat Celik:

Oğlum siz Hangi kafayı yaşıyorsunuz

yanıt4
yanıt1
Fatih Apaydın:

eski kulağı kesiklerden

171
9
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Gaddar ne zaman başlıyor 2024-25? Gaddar bu hafta yayınlanacak mı? Yabani ne zaman başlıyor 2024-25? Yabani bu hafta yayınlanacak mı? Hudutsuz Sevda ne zaman başlıyor 2024-25? Hudutsuz Sevda bu hafta yayınlanacak mı? Kirli Sepeti ne zaman başlıyor 2024-25? Kirli Sepeti bu hafta yayınlanacak mı? Kızıl Goncalar ne zaman başlıyor 2024-25? Kızıl Goncalar bu hafta yayınlanacak mı? Yalı Çapkını ne zaman başlıyor 2024-25? Yalı Çapkını bu hafta yayınlanacak mı? İnci Taneleri ne zaman başlıyor 2024-25? İnci Taneleri bu hafta yayınlanacak mı? Taş Kağıt Makas ne zaman başlıyor 2024-25? Taş Kağıt Makas bu hafta yayınlanacak mı? Kuruluş Osman ne zaman başlıyor 2024-25? Kuruluş Osman bu hafta yayınlanacak mı Teşkilat ne zaman başlıyor 2024-25? Teşkilat bu hafta yayınlanacak mı? Gönül Dağı ne zaman başlıyor 2024-25? Gönül Dağı bu hafta yayınlanacak mı? Mehmed: Fetihler Sultanı ne zaman başlıyor 2024-25? Mehmed: Fetihler Sultanı bu hafta yayınlanacak mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ne zaman başlıyor 2024-25? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bu hafta yayınlanacak mı? Sandık Kokusu ne zaman başlıyor 2024-25? Sandık Kokusu bu hafta yayınlanacak mı? Bahar ne zaman başlıyor 2024-25? Bahar bu hafta yayınlanacak mı? Kızılcık Şerbeti ne zaman başlıyor 2024-25? Kızılcık Şerbeti bu hafta yayınlanacak mı? Real Madrid Atalanta maçı ne zaman, hangi kanalda? Fenerbahçe Lille maçı ilk 11'i! Fenerahçe'nin'ın Lille maçı 11'i belli oldu mu, ilk 11'de kimler var? Fenerbahçe Lille maçı hangi kanalda? FB Lille UEFA eleme maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Ümraniyespor Çorum FK maçı ne zaman, hangi kanalda? Ç.Rizespor Başakşehir maçını hangi kanal veriyor, CANLI nereden izlenir?
title