Haberler

Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

Güncelleme:

İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi.

İran, Şam'daki konsolosluk binasına yönelik saldırıya misilleme yaparak İsrail'e 300'e yakın füze ve İHA ile "Gerçek Vaat" operasyonu düzenlemişti.

İSRAİL İRAN'DA İSTEDİĞİ SONUCA ULAŞAMADI GİBİ...

Dün gece saatlerinde İran'a misilleme yaparak 3 drone ile birçok nükleer santralin bulunduğu İsfahan'ı hedef alan İsrail ordusu küçük çaplı saldırıda pek de istediği neticeleri alamadı.

REİSİ KAMERA KARŞISINA GEÇTİ

İsrail saldırısı ardından karşı bir operasyon düzenleyip düzenlemeyeceği merak konusu olan İran'da Cuma namazı öncesinde kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi konuyla ilgili hiçbir şey söylemedi.

"İRAN, İSRAİL'E GÜCÜNÜ GÖSTERDİ"

Dakikalarca icraatlarından bahseden Reisi yaşanan gerilimle ilgili "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" ifadelerini kullanmakla yetindi.

"ACİL BİR MİSİLLEME PLANIMZI YOK"

İsrail, İran'ın "Gerçek Vaat" operasyonuna yaptığı misillemeyle ilgili İranlı bir yetkiliden açıklama gelmişti. Yetkili, "İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok" diyerek karşı bir saldırının kapısını kapatmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail İran Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (53)

Beyaz:

İsrail’in en büyük destekçisi sizsiniz

466
55
yanıtYanıtla
Narter Nart:

İran' ın israili desteklediğini düşünmüyorum. sadece iran israil kadar oyunu iyi oynayamıyor. İran, suriye, mısır, ırak, ürdün çok bilinmeyen denklemin birer değişkenleridir. Ben Müslümanların mezhepciliği bırakmasını istiyorum. Yoksa ortadoğudan katiller asla atılamaz. İmanın ve İslamın şartları bellidir. Mezhepçilikte direnen ve görüşleri ve kararları mezhebiyle şekillenenler kaybeder... Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de bu durum aynıdır.

yanıt171
yanıt51
Kemal Yavuz:

Narter nart: Olayin mezheplerle ilgisi olmadigini kavramaniz lazim. Fikhi yonden bir problemi olmayan biseyi meseleyle iliskilendirmemek gerekir. Olayi bunun uzerine yikmak, cogu gercegi goz ardi etmek demektir. Bunu yapanlar, herhangi bir mezhebe mensup olan bir muslumani kafirlikle itham etmeye kadar gider. Olay devletsel seviyede kimin kimler icin ne yaptigiyla alaklidir. Bunun uzerinde tartisilir. Ama mezhepleri karistirmak fitne cikarmaya kadar gidebilir, ki bu kisiyi dinen bile cikarabilir

yanıt11
yanıt21
Narter Nart:

Aynı zamanda olaya sırf devletsel çıkarlar için bakarsam benim Müslümanlığımın, ülkemin Müslümanlığının bir anlamı kalmaz.Devlet pragmatizmiyle bakarsam da eninde sonunda teker teker bizi yok edebileceklerinin farkındayım.Bizi birbirimize kırdırabileceklerinin pek çok tecrubesi de vardır.Allah Allah diye İranlıya,İraklıya Filistinliye ya da Arap saldıramam.Hirstiyan bir toplumun askeri olup Müslümanları yine öldürmek istemem. Devletim çok önemli ancak kırmızı çizgiminin sınırı Müslümanlığımdır..

yanıt10
yanıt2
Narter Nart:

Lüften... Gönderdiğim ikinci yorumu da yayınlar mısın...Yoksa belirtmek istediğim şeylerde ters yöne sapma oluyor.

yanıt3
yanıt1
ASD:

HİÇ SESİNİNZİ ÇIKARTMASAYDINIZ DAHA İYİDİ. İSRAİLE HİZMETTE SON NOKTASINIZ MUHTEMELEN... TEBRİKLER İRAN

228
43
yanıtYanıtla
Hülagü Han:

heye öyle bir gösterdiki hem israil hem abd altına etti

166
22
yanıtYanıtla
Emir Güler:

SEN OZAMAN HİÇ GÜÇ GÖRMEMİŞSİN SADECE GÖÇ GÖRMÜŞSUN ZAMANLA KENDİ GÖÇÜNÜDE GÖSTERİCEKLER SANA

106
26
yanıtYanıtla
ADEM KAPUKAYA:

BİZE GELMESİNLERDE

yanıt88
yanıt8
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Elim sende oynuyorlar herhalde.

106
13
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title