Haberler

Nijerya'da şiddetli yağışları fırsat bilen 118 mahkum cezaevinden firar etti

Güncelleme:

Nijerya'nın başkenti yakınlarındaki Suleja cezaevinde meydana gelen şiddetli yağmur sonucunda en az 118 mahkum firar etti. Yağmurun cezaevinin çevre duvarlarına ve binalarına verdiği hasar sonucu kaçan mahkumların 10'u tekrar yakalandı. Yetkililer, diğer mahkumları yakalamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve durumu kontrol altında tuttuklarını belirtti.

Nijerya'nın başkenti yakınlarındaki Suleja'da bulunan cezaevine zarar veren şiddetli yağmurlar sonucu en az 118 mahkum firar etti. Cezaevi yetkilisi Adamu Duza, orta güvenlikli cezaevinin çevre duvarları ve çevredeki binalar da dahil olmak üzere bazı bölümlerinin hasar gördüğünü açıkladı.

"DİĞERLERİNİ YAKALAMAK İÇİN YOĞUN ÇABA İÇİNDEYİZ"

Güvenlik görevlileri, kaçan mahkumları yakalamak için diğer güvenlik kurumlarının da yardımıyla şu ana kadar 10 kişiyi tekrar yakaladı. Duza, "Diğerlerini yakalamak için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi ve yetkililerin durumu kontrol altında tuttuğunu belirtti.

CEZAEVİNDE BOKO HARAM ÜYELERİ TUTULUYORDU

Halktan, firari mahkumları gözetlemeleri ve şüpheli hareketleri en yakın güvenlik kurumuna bildirmeleri istendi. Duza, kaçan mahkumların kimlikleri veya bağlantıları hakkında ayrıntı vermedi ancak geçmişte Boko Haram isyancı grubunun üyelerinin Suleja cezaevinde tutulduğu biliniyor.

SON YILLARDA BİNLERCE MAHKUM KAÇTI

Nijerya'da cezaevi kaçışları, kalabalık, yetersiz finansman ve gevşek güvenlik önlemleri nedeniyle büyük bir güvenlik endişesi haline geldi. Son yıllarda binlerce mahkum, zayıf altyapı ve militan saldırıları nedeniyle kaçtı. Özellikle 2022 Temmuz'unda başkent Abuja'daki yüksek güvenlikli bir cezaevine yapılan İslam Devleti saldırısında yaklaşık 440 mahkum serbest bırakıldı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Nijerya Mahkum Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı? Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı kim, yakalandı mı? Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (1)

Murat Celik:

Onlar ne suçu var kardeşim suyun altında mı kalsınlar

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title