Haberler

İsrail tarafından serbest bırakılan Gazze'nin El-Şifa hastanesi yöneticisi Muhammed Abu Selmia, işkenceye maruz kaldığını söyledi

Güncelleme:

İsrail, Gazze'nin El-Şifa hastanesi yöneticisi Muhammed Abu Selmia'yı serbest bıraktı. İsrail'in Hamas komuta merkezi olarak kullandığı iddiaları üzerine gerçekleştirilen baskından yedi ay sonra bu serbest bırakma gerçekleşti. Abu Selmia, hapishanede kendisinin ve diğer tutukluların işkenceye maruz kaldığını ve zor koşullarda tutulduğunu ifade etti. İsrail yetkilileri ise serbest bırakılma nedeni veya işkence iddiaları hakkında yorum yapmadı.

İsrail, Gazze'ninEl-Şifa hastanesi yöneticisi Muhammed Abu Selmia'nı serbest bıraktı.

Abu Selmia, İsrali'inHamas komuta merkezi olarak kullanıldığı iddiaları üzerine yaptığı baskından yedi ay sonra serbest bırakıldı. Muhammed Abu Selmia'nın suçsuz yere tutuklanması ve yargısız bir şekilde serbest bırakılması, İsrail'in El-Şifa Hastanesi'ne yönelik iddialarıyla ilgili daha fazla soru işareti doğurdu.

İsrail yetkilileri, neden serbest bırakıldığı veya işkence iddiaları hakkında hemen yorum yapmadı. Cezaevi yetkilileri daha önce böyle bir işkence iddiasını reddetmişlerdi.

AĞIR İŞKENCEYE MARUZ KALDI

Abu Selmia, kendisinin ve diğer tutukluların işkenceye maruz kaldığını ve zor koşullarda tutulduğunu söyledi. İddiaları, serbest bırakılan diğer Filistinli tutukluların hesaplarıyla da uyumlu görünüyordu. "Hücrelere neredeyse her gün işkence yapılıyordu. Gardiyanlar sopalar ve köpekler kullanarak beni dövdüler, parmağımı kırdılar ve kafam kanadı," dedi. Abu Selmia, kendisine yardımcı olan tıbbi personelin de "tüm yasaları ihlal ederek" işkenceye katıldığını iddia etti. Bazı tutukluların kötü tıbbi bakım nedeniyle uzuvlarının ampute edildiğini söyledi.

İsrail yetkilileri, serbest bırakılma nedenini veya işkence iddialarını hakkında yorum yapmadı. İsrail'in savaş sırasında El-Şifa Hastanesi'ni ikinci kez bastığını belirten askeri yetkililer, hastanenin altında bir tünel bulduklarını ve tesis içinde militanların bulunduğuna dair diğer kanıtlar bulduklarını iddia ettiler, ancak bu kanıtlar, baskından önce iddia ettiklerine tam olarak uymuyordu.

GÖREV BAŞINDA GÖZALTINA ALINDI

Abu Selmia, 22 Kasım'da hastaneden hastaları tahliye ederken BM liderliğinde bir görev sırasında gözaltına alınmıştı. "Politik olarak motivasyonlu bir şekilde" gözaltına alındığını söyleyen Abu Selmia, mahkemeye en az üç kez getirildiğini ancak hiçbir zaman suçlanmadığını veya avukatlarla görüşmesine izin verilmediğini belirtti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Filistin İsrail Gazze İnsan Hakları Hukuk Sağlık Politika Dünya Haberler

Boşanır boşanmaz Nez'le aşkını ilan eden Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi konuştu: Her şey çok çirkindi

Boşanır boşanmaz Nez'le aşkını ilan eden Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi konuştu: Her şey çok çirkindi

Merih'i UEFA'ya Almanlar şikayet etmiş! AK Parti'den soruşturmaya sert tepki

Merih'i UEFA'ya Almanlar şikayet etmiş! AK Parti'den soruşturmaya sert tepki

Merih Demiral'ı UEFA'ya şikayet eden Almanya'nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Merih Demiral'ı UEFA'ya şikayet eden Almanya'nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Bakmadan Geçme

Los Angelas'ta Gizli Görev filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Los Angelas'ta Gizli Görev filmi ne zaman, nerede çekildi? Falda denizatı görmek ne anlama gelir? Kahve falında denizatı şeklinin çıkması ne demek? Kahve falında denizatı çıkması aşk hayatını ne yönde etkiler? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! Tenet filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Tenet filmi ne zaman, nerede çekildi? Sevginin Gücü filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Sevginin Gücü filmi ne zaman, nerede çekildi? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Deliler Fatih'in Fermanı filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Deliler Fatih'in Fermanı filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Temmuz Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Dolar ne kadar, yükseldi mi? 3 Temmuz Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Karşıt burç ne demek? Astrolojide zıt burçlar hangileri? Karşıt burçlar nasıl anlaşır? 4 Temmuz Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Temmuz burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Temmuz EURO 2024 günün maçları nereden izlenir? CANLI ALTIN KURU | Bugünkü çeyrek altın fiyatı ne kadar, kaç TL? 3 Temmuz altın fiyatı!
Erdoğan, Putin ile görüştü! Verdikleri mesajlar batılı ülkelerin ve ABD'nin hoşuna gitmeyecek

Erdoğan, Putin ile görüştü! Verdikleri mesajlar batılı ülkelerin ve ABD'nin hoşuna gitmeyecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title