Haberler

İsrail şokta! Hizbullah'ın roket saldırısında ölen 12 kişiyi binlerce kişi uğurladı

Güncelleme:

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısında hayatını kaybeden 12 kişinin cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cenaze töreni öncesinde konuşan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı, saldırının bedelini ödeyecekler" dedi. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi ise saldırının ardından yaptığı açıklamada "Savaşta dönüm noktası olacak" tehdidi savurmuştu.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Majdal Shams'a düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Savunma Bakanı Yoav Gallant cenaze töreni öncesi saldırının gerçekleştirildiği bölgeyi ziyaret etti ve Hizbullah'ın saldırının bedelini ödeyeceğini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı" denildi. Açıklamada, "Bu, başka bir orduyla savaşan bir ordu değil. Kasıtlı olarak sivillere ateş açan bir terör örgütüdür" ifadeleri kullanıldı.

"SAVAŞ YENİ BİR AŞAMAYA GİRİYOR"

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada, hazırlıklarını 'bir sonraki seviyeye' çıkardıklarını belirtti ve Kuzey'deki savaşın yeni bir aşamaya gireceğinin sinyalini verdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani ise İsrail'i Lübnan'da "yeni bir maceraya" girişmemeleri konusunda uyardı.

İsrail şokta! Hizbullah'ın roket saldırısında ölen 12 kişiyi binlerce kişi uğurladı

"HİZBULLAH TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI"

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oren Marmorstein, tam ölçekli bir savaşın önlenmesi için Hizbullah'ın BMGK'nın 1701 sayılı kararını uygulamaya zorlanması talebinde bulunarak, "Bunu diplomatik olarak yapmanın şimdi son dakikası." dedi. Marmorstein, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısının Hizbullah tarafından yapıldığını savundu. Saldırıda "İran roketi kullanıldığı ve bunun Hizbullah'ın cephaneliğinde bulunduğunu" öne süren Marmorstein, "Cumartesi günkü katliam Hizbullah'ın tüm kırmızı çizgileri aşması anlamına geliyor. İsrail meşru müdafaa hakkını ve görevini kullanacak ve katliama yanıt verecektir." ifadelerini kullandı. Marmorstein, İran Devrim Muhafızları Ordusu ve Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi talebinde bulunarak, "Dünyanın, Lübnan için yıkıcı olacak tam ölçekli bir savaşı önlemesinin tek yolu, Hizbullah'ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararını uygulamaya zorlamaktır. Bunu diplomatik olarak yapmanın şimdi son dakikası." dedi.

İsrail şokta! Hizbullah'ın roket saldırısında ölen 12 kişiyi binlerce kişi uğurladı

NE OLMUŞTU?

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı da saldırıda 17'si ağır 35 yaralı olduğunu aktarmıştı.

Öte yandan İsrail ordu sözcülüğü, saldırıda kullanılan füzenin İran yapımı olduğunu ve sadece Hizbullah'ın envanterinde bulunduğunu savunmuştu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın saldırıdan sorumlu olduğunu belirterek, "Lübnan'da bu tip füzeye sahip başka hiçbir örgütün olmadığını" ifade etmişti. Ayrıca Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısını yöneten kişinin Hizbullah'ın saha komutanı olduğunu savunan Adraee, bu kişinin Ali Muhammed Yahya isimli Hizbullah'ın Şeba beldesindeki fırlatma rampasının komutanı olduğunu" ileri sürmüştü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Savaş ve Çatışma Korgeneral Politika İsrail Dünya

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Kahreden iddia! Narin Güran'ın cansız bedeni dere yatağında bir çuval içinde bulundu

Narin Güran'ın ölümünde kahreden çuval detayı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet canlı yayına bağlandı! Saldırıyla ilgili olarak o örgütü işaret etti

Saldırıdan onları sorumlu tuttu! İşte Cübbeli Ahmet'in işaret ettiği örgüt

500

Yorumlar (55)

berna:

12 tane çocuk top oynarken füze yüzünden öldüler.

57
427
yanıtYanıtla
Raşit Tanış:

İnşallah 12000000 olurlar

yanıt517
yanıt50
Ali Teke:

Bebekler ölürken gıkın çıkmaz Darısı başınıza inşl

yanıt381
yanıt18
Musti40 :

Kökleri kurur inşallah

yanıt326
yanıt19
Ako:

Yalan söylüyorsun öldüren zaten israil bir araştır oku hizbullah zaten başından beri üstlenmiyor ki önceki saldırıların hepsine üstlendi

yanıt250
yanıt11
Ebu Huzeyfe:

Umrumuzda değil

yanıt114
yanıt20
Beyö 4'lü:

Tabiki çocuklara üzülüyoruz lakin saldırıyı kendileri yaptı iki gün önce abd meclisinde gerekli onay ve destek alındı ortadogu artık kargoyu olacak

yanıt149
yanıt7
Sübhanallah:

Hizbullah nokta atışı mı yaptı yani ha ha ha

yanıt6
yanıt4
Alparslan Türkdoğan:

Ölenler yahudi değil ölenler Dürzîler. Wikipediadan aktarıyorum, Orta Doğu kaynaklı Sâbiîlik ve Ezidilik gibi dinlerin etkisiyle, 11. yüzyılda İslâmiyet'in Şiîlik mezhebinin İsmâîlîyye kolundan köken alarak ortaya çıkmış olan tektanrılı bir dinî inanç topluluğudur.[1] Bu dine inananlara Dürzî denir (çoğulu Durûz). Kendilerine birleştiriciler, tek tanrıcılar anlamına gelen Muvahhidun derler.

362
4
yanıtYanıtla
Alparslan Türkdoğan:

Lübnan, israil ve Suriye’de yaşıyorlar.

yanıt58
yanıt1
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title