Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Aklınızı başınıza alın" restine Miçotakis'ten küstah yanıt: Öfkeli bir komşumuz var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Yunanistan'a yönelik sarf ettiği "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Onları aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Sonu felaket olur" sözleri büyük yankı uyandırdı. Konu hakkında konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten küstah bir açıklama geldi. Miçotakis, "İzole olduğu kadar öfkeli de olan bir komşumuz var." dedi.

Dün Ege'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nı izlemek için bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev tatbikat sonrası açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın adalarda silahlanma konusunda son bir kez daha uyardığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyorum" dedi.

"SONU FELAKETLE BİTECEK BİR ÇABA"

Akşam saatlerinde de sosyal medya hesabından Türkçe, Yunanca ve İngilizce paylaşımlar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan'a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz. Gayrı askerî statüdeki adaların çeşitli tatbikatlara dâhil edilerek NATO ve üçüncü taraf ülkelerin de bu hukuksuzluğa alet edilmeye çalışılması, sonu felaketle bitecek bir çabanın ötesinde anlama sahip değildir.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

Yunanistan'ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Aklınızı başınıza alın' restine Yunanistan'dan küstah yanıt: Öfkeli bir komşumuz var

"İZOLE OLDUĞU KADAR ÖFKELİ DE BİR KOMŞUMUZ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımlarına Yunanistan Başbakan Miçotakis'ten yanıt geldi. Atina Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuşma yapan Miçotakis, öngörülemeyen bir komşuya karşı ulusal bir miting yapma zamanının geldiğini vurguladı.

Miçotakis, şunları söyledi: "Avrupa kıtasında bir savaş var, bir yıl önce düşünülemez bir şey. Eşi görülmemiş bir enerji çalkantısı, dünya ticaretinde bir çalkantı var, gıda riskimiz var, Avrupa genelinde hane gelirlerini yiyen bir enflasyonumuz var. İzole olduğu kadar öfkeli de olan bir komşumuz var."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Kiryakos Miçotakis Yunanistan

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500

Yorumlar (23)

Güray Dilli :

Abd desteğine güvenmese böyle konuşabilir miydi Miço !! Gören de Abd eleniye yardıma gelmiş sanır. Dedeağaç'ta ,Girit'de benzer adalarda askeri üsler , Suriye'de özerk terör yapılanmaları, Ülkemde askeri üsler. Abd düşman müttefiktir , her türlü melanet beklenir

199
24
yanıtYanıtla
arif KABAÇALI:

kullandıgı kelimeyle aslında TÜRKİYE'ye yapmak istedikleirni ne güzel anlatmış karaktersiz sıgıntı köle yunan AKLINIZI BAŞINIZA ALIN vatandaşlar bunları biz İZOLE edelim

145
18
yanıtYanıtla
Sadık Yakar:

Yaz geldi Yunan tayfası denize dökülüp serinlemek istiyor anlaşılan.. Size denizde toplu abdest aldirmanin günü geldi anlasilan

136
11
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Aramizda halen yunan adalarina giden, orada tatil yapan, ve oralari oven youtuber lar var.

133
11
yanıtYanıtla
Tugi:

Büyük liderimiz Atatürk ün önemli bir sözü var " Bana çizmelerimi geri giydirmeyin" parti marti bizde fıs. Hiö oy atmadım erdoğana ancak Söz konusu vatansa hemen birleşiveririz biz. Türk tarihini iyi okuyun.

114
19
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Secim yapsın güvenoyu alsın sonra top yekün savaşalım o adaları bugün değil 20 senedir el koydu ozaman niye ses edilmedi

yanıt17
yanıt28
Eğrioturdoğrukonuş:

Tutankamon Hoca, Sana soruyorum, 1923 te yunanı denize döktüğümüzde O adalara neden Türk askeri çıkarmadık. Deniz atlayan yunan Adaları mı işgal etti? Yoksa adaya çıkacak gemi tekne mi yoktu hem de 5 km uzakta.

yanıt33
yanıt7
Yusuf Yaşar:

Bu salak da zelenskinin abdye güvendiği gibi güveniyor. Akıbeti zelenski gibi ortada kalmak olacaktır.

110
12
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ciddiye almiyor; cunku Ecevitin Kipris cikarmasindan bu yana TC nin mesajlarin hep lafta kaldigini biliyor

77
39
yanıtYanıtla
alperenlive:

Ne bekliyorsun, kıbrıs'a çıktık diye her yeni hükümet rüştünü ispatlamak için yunanistan'a savaşmı açacaktı.

yanıt42
yanıt7
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title