Haberler

Atina'da Müslüman Mezarlığı Tartışması

Yunan Basını, Başkent Atina'da Bir Müslüman Mezarlığı ve Cami İnşaatının Defalarca Gündeme Gelmesine Rağmen Bürokrasiye Takıldığı Değerlendirmesini Yaptı.

Yunan basını, başkent Atina'da bir Müslüman mezarlığı ve cami inşaatının defalarca gündeme gelmesine rağmen bürokrasiye takıldığı değerlendirmesini yaptı.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) Partisi milletvekili Pereklis Korovesis, Atina ile Pire kentlerinin içinde yer aldığı Attika bölgesinde yaşayan, ibadet edecek camileri de olmayan Müslümanlar için inşa edileceği açıklanan mezarlıkla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu parlamentoda hükümete sordu.

Bakanlıklar topu birbirine atıyor

Korovesis'e ilgili bakanlıkların “bu konunun kendi sorumluluk alanlarına girmediği” yanıtını verdiklerini belirten gazete, İçişleri Bakanlığının topu Eğitim Bakanlığına, Eğitim Bakanlığının İçişleri ve yerel yönetimlere, Çevre Bakanlığının da Yunanistan Kilisesi Yüksek Kuruluna (Sen Synod) attığını kaydetti.

Gazeteye göre, konunun başka bakanlıkların da sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Kassimis ise ilgili düzenlemelerin iki ay içinde tamamlanacağını söyledi. Kassimis, "Konu sadece uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hukuksal yükümlülük değildir, insanlığa karşı bir yükümlülüktür” ifadesini kullandı.

Koca Attika bölgesinde Müslüman mezarlığı yok

Katimerini, “Attika bölgesinde yaşayan Müslümanların bugüne kadar ibadetlerini yerine getirmek için camileri olmadığı gibi cenazelerini de kendi gelenekleri çerçevesinde toprağa vermek için ya Trakya'ya, ya da ülkelerine göndermeye mecbur olduklarını, bunun da büyük bir masraf gerektirdiğini” yazdı.

Atina da cami de, mezarlık da yok

Yunanistan'da son 10 yıldır başkent ve Atina çevresinde yaşayan Müslümanların ibadetleri için bir cami ve mezarlık inşası tartışılıyor. Parlamentonun ilki 8 yıl, ikincisi önceki yıl olmak üzere iki kez cami inşası için karar almasına ve Yunanistan Kilisesinin gerek cami, gerekse mezarlığın yapılmasına destek verdiği yönündeki açıklamalarına rağmen, bu alanda şu ana kadar herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya
Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title