Haberler

Açık açık taş koyuyorlar! Suriye ile normalleşme adımı ABD'yi rahatsız etti

Güncelleme:

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme adımları ile ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, iki ülke arasındaki bu çabaları desteklemediklerini belirtti. Bakanlık yetkilisi, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor" dedi.

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme adımları ile ilgili açıklama yapan ABD, rahatsızlığını açık açık dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor" ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME ÇABALARI ABD'NİN HOŞUNA GİTMEDİ

Türkiye ile Suriye arasında 12 yıldır kopuk olan ilişkilerin yeniden başlaması için umut doğdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye lideri Beşar Esed ile görüşebileceğini söylerken, ABD'den Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarına açıklama geldi.

"ABD NORMALLEŞME ÇABALARINI DESTEKLEMİYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Rudaw'a yaptığı açıklamada bu adımları desteklemediğini söyledi. Bakanlık sözcüsü, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor" dedi.

Açık açık taş koyuyorlar Suriye ile normalleşme adımı ABD'yi rahatsız etti

"ESED REJİMİ İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ"

ABD'li yetkili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "ABD olarak, bu soruna siyasi bir çözüm yönünde ciddi bir ilerleme görmediğimiz sürece Esad rejimi ile ilişkileri normalleştirmeyeceğiz. Suriye rejimiyle ilişkisi olan tüm ülkelere, bu ilişkileri Suriyelilerin insani durumu, insan hakları ve güvenlik durumunu iyileştirmek ve BM'nin 4456 sayılı kararının hedeflerine ulaşmak için kullanmaları çağrısında bulunduk."

ERDOĞAN: BİZİ KİMSENİN DAR KALIPLARA HAPSETMESİNE İZİN VERMEYİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış siyasette yeni denklemler kurmanın ihtiyaç haline geldiğini belirtti. Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihi bağları itibariyle tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizim için batı dünyası ile ilişkilerimizi ilerletmek ne kadar önemli ise Asya, Afrika ve Latin Amerika'ya kadar işbirliğimizi güçlendirmemiz aynı derecede önemlidir. Bizi kimsenin dar kalıplarına hapsedilmesine izin vermeyiz.

Açık açık taş koyuyorlar Suriye ile normalleşme adımı ABD'yi rahatsız etti

ESED: TÜRK ASKERLERİ SURİYE'DEN ÇEKİLİRSE GÖRÜŞÜRÜZ

Öte yandan önceki gün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt gelmişti. Görüşmelerin başlayabileceğini belirten Esed, şartlarını sıralamıştı. Esed ülkesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin içeriğe bağlı olduğunu belirtmişti. Esed, Erdoğan ile "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşeceğini" söylemişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Recep Tayyip Erdoğan Beşşar Esed Politika Türkiye Suriye Suriye Dünya

İlk kez görüntülendi! İşte Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğu araç

İşte kayıp Narin'e ait DNA örneklerinin bulunduğu araç

Fitch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum: 2024'te bunu yapan tek ülkeyiz

Fıtch'in Türkiye kararına Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi: Dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası

500

Yorumlar (23)

Sansasyonel Salvo:

Şu ortadoğu birleşip , ABD'ye kafa tutsa , yani böyle bir şey bir olabilse , ABD şok olur :) Tüm planlar iptal olur , ama gel görki , herkes satılmış .

303
11
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

1 yıl içinde herkes icralık olur. Kredi bulamayan şirketler batar işsizlik, açlık ve icralar bütün Ortadoğu'yu bitirir. Üstüne 2 tanede bomba atsalar finish.

yanıt22
yanıt60
Kralçıplak:

ABD Rusya pkk ypg den rahatsız olmuyor illa Türk askeri çekilsin diyor

248
14
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Amerikaya karşı ıyı silahlanmak gerek

176
12
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Okçular derneğimiz var bizim rahat ol 23 yildir hazineden milyarlarca dolar aktarıldı.. kıtalar arası Ok yapmışlardır kesin

yanıt1
yanıt1
Çağatay Çetin:

NATO'dan ayrılmak lazım, Türk birliği hızlı bir şekilde kurulmalı.

139
39
yanıtYanıtla
GENCOLAR null:

düşünsene birlikten öte birleşik türk devletleri

yanıt93
yanıt15
Kara Murat:

Hangi Türklerden bahsediyorsun. Orta Asya da ki Ruslaşmış Türkler mi bizim Türkiye de ki İngilizlermiş Türkler mi.

yanıt30
yanıt11
rihamma baxhiyeva:

Hayal kurmayı bırakın kardeşim şu an Rusya'nın Türki Devletleri üzerindeki etkisi Türkiye'den daha fazla Azerbaycan istediği kadar kardeş ülke olsun Türkiye istedi diye Rusya'yı karşısına almaz.. İkinci olarak şu an Türkiye'nin NATOdan ayrılması demek yarın bir gün NATO ülkesi biriyle savaş durumunda bütün NATO ülkelerini karşına almak demek ve Irak'la,İran'la Rusya'yla Çinle savaş durumunda yalnız kalmak demek silah ticaretinde kısıtlanmalar demek...

yanıt16
yanıt5
Doğrucu:

Namık kemal ne demiş :))) hayalle yaşayanıda yaşamayanıda

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title