Haberler

1300 yıllık tarihi Şam Emevi Camii'nde Budistler ayin düzenledi

Güncelleme:

Suriye'nin Şam şehrinde 1300 yıllık geçmişe sahip tarihi Emevi Cami'nde Budist ayininin düzenlenmesi büyük tepki çekti. Kendisini "Dada Athman" diye adlandıran ve Budizm'i ülkede yaymaya çalışan kişinin mihrapta çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan 1300 yıllık tarihe sahip Emevi Camii'nde Müslümanları ayaklandıran skandal görüntülere imza atıldı.

CAMİ İÇERİSİNDE BUDİST AYİNİ

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, cami içerisinde Budist ayininin yapıldığı görülüyor. Turuncu kıyafetler giyen bir şahsın mihrapta yoga yaptığı, turuncu kıyafetler giymiş bir kadının ise camiinin ortasında dans ettiği anlar görüntülendi.

HALK KINADI

İslamiyet tarihi için büyük bir öneme sahip olan camide çekilen bu fotoğraflar, Müslümanların büyük tepkisini çekti. Bölgedeki Suriyeliler ise Esad rejiminin, ülkedeki Sünni çoğunluk için dini bir sembol olarak kabul edilen Emevi Camii'ne saygısızlık etmesini kınadı.

1300 yıllık tarihi Şam Emevi Cami'nde Budistler ayin düzenledi

TARİKAT KURMUŞ

Öte yandan fotoğraflarda mihrapta yer alan kişinin kendisini "Dada Athman" olarak adlandıran ve Suriye'de yeni bir tarikat kuran biri olduğu öğrenildi. Suriye'nin Suveyda şehrinde yaşayan Athman'ın bir süre Hindistan'da yaşadığı ve ülkesine döndükten sonra Budizm öğretileri içeren tarikatını tanıtmak için şehir şehir gezdiği belirtildi.

BAZI GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİ

Athman, Emevi Camii'ndeki görüntülere gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan fotoğrafları sildi. Ancak Hama, Lazkiye, Tartus ve Süveyda gibi şehirlerdeki ayin fotoğraflarını ve videolarını kaldırmadı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Suriye Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (7)

DODOK DODOK:

Sadece inanlarının gereğini yapmışlar, ne var bunda...

20
124
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Allahinda bulsunlar yapanlar ve müsade edenler

49
8
yanıtYanıtla
KENAN KOMUTAN :

adam Allahı bilse zaten budist olmaz.

yanıt4
yanıt1
KARAYEL:

Ici disi kara gül, ne olmus yani Budistlerin Afganistandaki essiz 2-3 bin senelik dini yapilarini barbarca havaya ucururken ayni tepkiyi gösterdinmi. Burada bir kisi bariscil sekilde misyonerlik yapmis kimseye bir sey yapmamis hemen zehirin kustun onlar senden kat kat bariscil ve medeni.

yanıt1
yanıt8
Sevda Gül :

Gebermesi lazim. Ahirinda gitsin seytanina tapsin!

32
9
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Papaz getirsinler kilise olsun daha hayıra girer

10
18
yanıtYanıtla
WENDA:

reklam için bu insanların yapmayacağı yoktur.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title