Haberler

Baykal Gölü nerede? Baykal Gölü hangi ülkede bulunuyor? Baykal Gölü haritadaki yeri neresidir?

Güncelleme:

Baykal Gölü'nün nerede, hangi ülkede olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Baykal Gölü nerededir? Baykal Gölü hangi ülkede bulunuyor? Baykal Gölü haritadaki yeri neresi? Baykal Gölü Türkiye'de mi Rusya'da mı? Baykal Gölü hangi şehirde bulunur? Baykal Gölü ile ilgili bilgiler sizlerle...

Dünyanın en derin gölü olarak anılan Baykal Gölü nerede merak konusu oldu. Baykal Gölü hangi ülke sınırları içerisinde bulunuyor? Baykal Gölü derinliği kaç metre? Baykal Gölü uzunluğu ne kadar? Baykal Gölü nerede?

BAYKAL GÖLÜ NEREDE?

Baykal Gölü, Rusya'da bulunmaktadır. Baykal Gölü, Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır. Baykal Gölü, 'Sibirya'nın Mavi Gözü' olarak anılmaktadır.

Baykal Gölü haritadaki yeri şu şekilde:

Baykal Gölü nerede? Baykal Gölü hangi ülkede bulunuyor? Baykal Gölü haritadaki yeri neresidir?

Baykal Gölü nerede? Baykal Gölü hangi ülkede bulunuyor? Baykal Gölü haritadaki yeri neresidir?

BAYKAL GÖLÜ HAKKINDA BİLGİLER

Baykal Gölü (Türkçe: Bay köl), dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır. İrkutsk şehrinin yakınında bulunan göl, "Sibirya'nın Mavi Gözü" diye adlandırılır. Yüzölçümü yaklaşık 31.722 km²'dir (adalar hariç). Uzunluğu 636 km, en geniş yeri 79,5 km'dir (Onguren ve Ust-Barguzin köyleri arasında). Gölün tabanı deniz seviyesinin yaklaşık 1285 m altındadır. Gölün dibindeki tortul kayaçların yaklaşık 7 km kalınlığında olduğu tahmin edilmektedir. Bu da gölün yeryüzündeki en derin yarıklardan biri olduğunu göstermektedir.

Baykal Gölü ortalama derinlik : 758 metre

Baykal Gölü en derin noktası : 1637 metre

Baykal Gölü yüzölçümü : 31494 kilometrekare

Baykal Gölü etki alanı : 560 bin kilometrekare

Baykal Gölü hangi ülkede : Rusya

Baykal Gölü kıyı uzunluğu : 2100 km

BAYKAL GÖLÜ KÖKENİ NEDİR?

Eski Türklerin yaşam alanlarından biri de Baykal gölü çevresi idi. Bazı Türk topluluklarının geçiş alanında da göl çevresi yer almıştır. Saha Türkçesinde baygal, baaygal, bayagal sözleri deniz, bolluk, su bolluğu, büyük deniz, okyanus anlamlarında kullanılmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Break Dans olimpiyatları CANLI izle! Break Dans olimpiyatları ne zaman saat kaçta, hani kanalda? Pubg Mobile kapanıyor mu? Pubg Mobile kapanacak mı, ne zaman yasaklanacak? Yemek Sepeti çöktü mü? 9 Ağustos Son Dakika Yemeksepeti poblem mi var?Mı? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! SWE hangi ülke? 2024 Olimpiyatlar SWE açılımı ne? Maçlar neden geç başlıyor? Bu sezon maçlar neden geç saate başlıyor? Galatasaray Hatayspor maçı hangi kanalda? GS Hatayspor maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Türkiye Brezilya maçı ne zaman? Türkiye voleybol üçüncülük maçı ne zaman? Instagram açıldı açılacak! SON DAKİKA! Instagram açıldı mı? 9 Ağustos bugün Instagram açılacak mı? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşına, nereli, branşı ne? Buse Naz Çakıroğlu maçı ne zaman, rakibi kim? Buse Naz Çakıroğlu'nun final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu transfer oldu mu, olacak mı? Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılacak mı? 10-11 Ağustos Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 10-11 Ağustos bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? MasterChef CANLI izle! 2024 TV8 MasterChef yeni bölüm HD Canlı izleme linki var mı? Hüseyin Yayman kimdir, nereli? TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman kaç yaşında? BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI || BİLSEM 2024 mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Garip filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor? Garip filmi ne zaman, nerede çekildi? Garip filmi gerçek mi? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Bayraklı, Bergama, Foça 10-11 Ağustos 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beykoz, Esenler, Beyoğlu 10-11 Ağustos İstanbul su kesintisi listesi!
title