Haberler

Ufacık detay köylüleri ele vermiş: Narin'in öldürüldüğünü en başından beri biliyorlardı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetine ilişkin vahim bir iddia ortaya atıldı. Üst düzey bir güvenlik görevlisi, "Biz Narin'i ararken onlar öldüğünü biliyordu. Aile bunu ısrarla gizledi. Narin'in artık yaşamadığını biz cesede ulaşmadan anladık. Çünkü Narin'in evinin önünde toplanan kadınlar Yasin okuyordu." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma devam ediyor. Cinayete ilişkin aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

NARİN'İN KÖYÜNDE KİMSE KONUŞMAYI KABUL ETMEDİ

DW Türkçe'ye konuşan üst düzey güvenlik görevlisinin anlattıklarına göre, Narin'in kaybolmasının ardından arama çalışması başlatan jandarma ekipleri en başından beri küçük kızın ailesinden şüphelendi. Ekipler, gözaltına alınanlara can güvenliğinin korunacağı garantisi verilerek tanık koruma programını teklif etti. Ancak köyde kimse bu teklifi kabul etmedi.

Ufacık detay köylüleri ele vermiş: 'Narin'in öldürüldüğünü en başından beri biliyorlardı'

"EN BAŞINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORLARDI"

Üst düzey görevlisi ayrıca, Narin'in öldürüldüğünün köydeki herkesin en başından bu yana bildiğini söyledi. Güvenlik görevlisi, "Biz Narin'i ararken onlar öldüğünü biliyordu. Aile bunu ısrarla gizledi. Narin'in artık yaşamadığını biz cesede ulaşmadan anladık. Çünkü Narin'in evinin önünde toplanan kadınlar Yasin okuyordu." dedi.

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Ufacık detay köylüleri ele vermiş: 'Narin'in öldürüldüğünü en başından beri biliyorlardı'

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yaptı ve Narin'in cansız bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

Ufacık detay köylüleri ele vermiş: Narin'in öldürüldüğünü en başından beri biliyorlardı
Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Narin Güran Narin Güran Diyarbakır 3-sayfa Hukuk

Güran ailesi 19 gün boyunca rol yapmış! Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Savaş resmen başladı! İsrail, Lübnan'ı vuruyor

Savaş resmen başladı! İsrail Lübnan'ı vurdu

Bu kadarını Hizbullah da tahmin etmemiştir! İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

500

Yorumlar (16)

Deniz Sosyal:

O derenin ismi Narin Deresi olsun. Yüz yıllarsa unutulmasın hikayesi.

239
7
yanıtYanıtla
Düsünür:

Yasin okumakla ne alaka. Artik ne diyeceginizi bilmiyorsunuz. Yakinda dere tasti narini evinden aldi goturdu dersiniz

64
119
yanıtYanıtla
Real:

Bence bu olay çok daha büyük zaten bunlar yanlı ya belki narin ölmemiştir öldü süsü verilerek gündem değiştirmişlerdir

13
69
yanıtYanıtla
sema kayaönü:

Yasin sadece ölüye okunmaz üst düzey yetkililer bu haberlerin artık tıklanma derdi taşıdığı belli. İçeridekilerin hepsi suçlu bu yüzden tutuklu artık mahkemede öğreniriz aldıkları cezayı .

45
21
yanıtYanıtla
Reşat:

İşte bunlardaki inanç budur kimse kusura bakmasın ama el kadar çocuğu vahşice öldür, ondan sonra bunu sakla ondan sonra yasin oku lan boşuna okumayın çünkü sizdeki inanç sıkıntılı sorunlu bir inanç Müslümanlık bu değil, zaten sizde Allah korkusu,sevgisi olsaydı bu şekilde olmazdı,, kim kiminle belli değil 3,5 haneli köyde kuş uçsa haberiniz olur

48
0
yanıtYanıtla
Cafer KILIÇ:

Baştan beri deneyimli cinayet ekipleri tarafından araştırma yapılsaydı bu cinayet daha çok erken aydinlanrdi köyde herkes zaten hiç konuşmuyor bunları aramaya katmayacaklardi aramayı yanlış yonlerdiler

32
0
yanıtYanıtla
Sogun Nn:

bu üst düzey guvenlik görevlisi değil TV100 un diyarbakir temsilcisi kadın soyledi. ben şahidim izledim

30
1
yanıtYanıtla
Mustafa Karacalar:

öldüyse öldü kardeş bizi ilgilendiren bir durum yok burda

2
27
yanıtYanıtla
Ali Tokgönül:

Kuran'ın ölülere gönderilmediğini defalarca söylendiği halde , hala öbür tarafa rüşvet olsun diye Yasin gönderiyorlar .

16
5
yanıtYanıtla
M Ali Çelik:

Amcanın derin siyasi bağlantıları olduğundan köylüler de çekinmiş ne yapsınlar korkmuşlar olay büyüyünce anca ortaya çıktı herşey

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });