Haberler

Taslak metnine ulaşıldı! ABD'deki Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek

Güncelleme:

Ehliyetsiz kullandığı araçla Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlunu yurt dışına kaçıran Eylem Tok için hazırlanan taslak metnine ulaşıldı. 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak Tok için hazırlanan metinde Türkiye'ye iade edileceğine yer verildi.

Mart ayında ehliyetsiz şekilde kullandığı lüks araçla gece yarısı Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlunu Timur Cihantimur'u önce Mısır'a sonra da ABD'ye kaçıran yazar Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için hazırlanan taslak metin ortaya çıktı.

"TÜRKİYE'YE İADE EDİLİYOR"

11 Eylül Çarşamba günü saat 14.15'te Boston şehrindeki Massachusetts Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğiyle ilgili karar verilecek. Gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından Mehmet Sümer'in ulaştığı taslak raporunu yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: "Rota oluşturuldu. Eylem Tok Türkiye'ye iade ediliyor. Başsavcı Yardımcısı Kristen A. Kearney, 11 Eylül'deki duruşma öncesi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Eylem Tok'un iadesini onaylaması için hazırladığı taslak karar metnini Hakim Donald Cabell'e sundu. Taslak metinde Tok'un Türkiye'ye iade kararı gerekçeleriyle açıklandı.

"DELİLLERİ YOK ETMEK VE SUÇLUYU KORUMAKTAN İADESİNİ ONAYLIYORUM"

"VOA Türkçe'den Mehmet Sümer'in duyurduğu taslak karar, duruşmadan bir buçuk ay önce kamuya açık bir ortamda paylaşıldı. Karar metninde hakimin Türkiye'den gelen delilleri yeterli bulduğu belirtilerek, 'Kaçak olan Eylem Tok'un Türk Ceza Kanunu'nun 281'inci maddesine aykırı olarak delilleri yok etmek, saklamak ve değiştirmek; ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 283. maddesine aykırı olarak suçluyu korumaktan Türkiye'ye iadesini onaylıyorum. ABD Dışişleri Bakanı tarafından iade ve teslim konusunda daha ayrıntılı karar verilinceye kadar kendisini bu süre içinde gözetim altında tutulması için adli kolluk güçlerine teslim ediyorum' ifadesi yer aldı."

Taslak metnine ulaşıldı! ABD'deki Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek

NE OLMUŞTU?

17 yaşındaki Timur Cihantimur'un ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV tipi araca çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Birden fazla kişinin yaralandığı kaza sonrasında sürücü Timur Cihantimur annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılmıştı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart günü saat 03.50 sıralarında İstanbul'dan uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen anne Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçundan yakalama kararı çıkarmış ve haklarında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti.

Taslak metnine ulaşıldı! ABD'deki Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek

OPERASYONLA YAKALANMIŞLARDI

Türkiye, geçtiğimiz ay ise anne ve oğlunun ABD'den iadesini istemişti. 14 Haziran Cuma günü ABD'nin Boston kentinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok ABD'de ayrı ayrı hakim karşısına çıkmıştı. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Taslak metnine ulaşıldı! ABD'deki Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek

Taslak metnine ulaşıldı! ABD'deki Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek

Kaynak: Haberler.com / Ecem Altan - 3.Sayfa

Eylem Tok 3-sayfa Türkiye Güncel Dünya Hakim Hukuk Suç

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500

Yorumlar (29)

Murat Ülger:

Bence orada yargılansın. En azından adil bir ceza alır. Burada eski Kızılay başkanının kızı da aynı suçu işledi. Elini kolunu sallayarak geziyor.

418
21
yanıtYanıtla
CAN Işık:

Aklıma ilk o geldi ölen insan deyil miydi elini kolunu sallayarak geziyor dışarıda başkanın kızı

yanıt192
yanıt11
Sami İşgören:

doğru söze ne denir haklısınız

yanıt121
yanıt6
Anty-Partizan:

TC Ciftliginin, Boyle Hayatin Her Alaninda Olusturulan STANDARTLAR Systeminden Ogrenmesi Gereken DEVLET Olgusu..Umarim Bizim Ulkemiz de Bir Gun Siyasi Partizanligin Degil de DEVLET Kavraminin Pesinden Gider, Kendini DEVLET Yerine Koyan Siyasilere Prim Vermez..

yanıt58
yanıt3
Vatan Daş:

İKİSİDE GÜN YÜZÜ GÖRMEZ İNŞALLAH

yanıt89
yanıt0
Medem:

Daha buna bir sürü örnek var ya Somali cumhurbaşkanının oğlunun motorcu kuryeyi çatır çatır ezip elini kolunu sallayarak gitmesi.

yanıt77
yanıt3
Adalet :

Keşke gelmese orada yargılansa orada ki kanunlar bizim kanunlarımızdan daha ağır olduğu için annesi de panik ile ABD ye kaçırdığına pişman olmuştur zaten 2 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı haberi gelir burada

139
1
yanıtYanıtla
Mücahit Kılıç:

Evet buraya geldimi serbest bırakılacak. Orada yargılansın ABD iade etmesin. İstemeyin iade sanki adaletiniz vards iade istiyorsunuz serbest birakmak icin.

120
2
yanıtYanıtla
Netherill:

amerikan cezaevinde alınsın. ona bayağı birşey öğretirler orda.

118
3
yanıtYanıtla
Erkan Can :

kaçmayıp burada kalsalardı tutuksuz yargılanmak üzere lüks hayatlarına dönerlerdi. akp ülkesinde adalet her zaman zengin için,binlerce örneği var

yanıt48
yanıt5
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title