Haberler

Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahsın ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak ölümüne neden olan yabancı uyruklu şüphelinin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Şüphelinin ifadesinde, "Taksici ile aramda her ne kadar taksimetre ücreti ile ilgili tartışma çıkmış ise de ben paraya ihtiyacım olduğu için ve taksiciden para çalmak için araca binmiştim." dediği öğrenildi. Şüpheli ifadesi sonrası nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu Y.B.G.'nin ifadesi ortaya çıktı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sarıyer Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak'ta dün meydana gelen olayda İran uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh, taksici Yaşar Yanıkyürek'in (58) kullandığı ticari taksiye bindi. ücret konusunda yaşanan tartışma sonucu ise şüpheli, Yanıkyürek'i 5 yerinden bıçakladıktan sonra taksiden atarak araçla birlikte kaçtı. Gharehtapeh, olay yerinden 300 metre ileride yakalanarak gözaltına alındı. Savcılığa ifade veren şüpheli, daha sonra 'canavarca hisle kasten öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahsın ifadesi ortaya çıktı

"TAKSİMETRE AÇIK DEĞİLDİ AMA YAKLAŞIK 1,5 SAAT KADAR GEZMİŞTİK"

Şüphelinin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Kimlik tespitinde sabit ikametgahı olmadığını belirten ve muhasebecilik yaptığını ifade ettiği öğrenilen şüpheli tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, "Ben Türkiye'ye 11 Şubat 2024'de yasal yollarla 3 aylık vizeyle giriş yaparak geldim. Amacım çalışmak için iş araştırmaktı. Burada iş bulamazsam kaçak olarak Almanya'ya gidecektim. İran'da muhasebecilik yapardım. İstanbul'a buradan Almanya'ya kaçak gidebilmek için geldim. İstiklal Caddesi'nde ismen tanımadığım ve bilmediğim bir Türk ile tanıştım, ondan Almanya için haber bekliyordum. 17 Nisan tarihinde öğlen 12.00 gibi kaldığım otelden çıktım. Yaya olarak yarım saat gezdikten sonra orada gördüğüm ticari taksiye bindim. Taksi şoförüne beni gezdirmesini ve otele geri getirmesini söyledim. Niyetim bir müddet gezip geri dönmekti. Taksici Şişli taraflarını gezdirdi, deniz kenarından sahili gezdirdi. Birkaç yere daha götürdü. Bana 17.00'ye kadar gezdirebileceğini söyledi. Sarıyer'e geldiğimizde benden taksi ücreti olarak 200 dolar istedi. Taksimetre açık değildi ama yaklaşık 1-1 buçuk saat kadar gezmiştik." dedi.

Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahsın ifadesi ortaya çıktı

"PARAYA İHTİYACIM OLDUĞU İÇİN VE TAKSİCİDEN PARA ÇALMAK İÇİN ÇALMAK ARACA BİNMİŞTİM"

Şüpheli ifadesinin devamında, "Ben kendisine 'dolarla anlaşmamıştık, benden neden dolar istiyorsun' dedim. Bu esnada aracı durdurmuştu. Taksiye ilk binerken ben kendisine '500 lira param var beni o kadar ücretle gezdir' demiştim. Bunu hatırlatıp 200 dolar vermeyeceğimi söyleyince tartışmaya başladık. Kendisi bana küfür etti, küfür etmeye devam edince de kendisini Taksiciler Odası'na şikayet edeceğimi söyledim. Küfürlere devam edince sinirlendim ve cebimde taşıdığım çakı bıçağını çıkardım ve çok kez kendisini bıçakladım. Ben onu bıçaklarken o da beni engellemeye çalışıyordu. Kendisini yaraladıktan sonra taksiden yere attım ve şoför koltuğuna geçtim. Taksinin kapı kolu içinde paralar vardı, onları da üzerime aldım. Oradan kaçmaya çalışırken bir müddet araçla devam ettim. Sonra polisler beni durdurup yakaladılar. Taksici ile aramda her ne kadar taksimetre ücreti ile ilgili tartışma çıkmış ise de ben paraya ihtiyacım olduğu için ve taksiciden para çalmak için araca binmiştim. Olay nedeniyle pişmanım. Suçlamaları da haliyle kabul ediyorum." dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Taksiciyi hunharca öldüren İran uyruklu şüpheli, ifadesi sonrası çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Sarıyer Güvenlik Suç Hukuk 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (16)

Pole star:

Bunu İran'a verin orada yargılansın, cezası belli... Birde burada beslemek için ugraşmayın...

445
4
yanıtYanıtla
Birkan AKGÜN:

Neden haber başlığında İran'lı olduğunu saklayıp yabancı uyruklu yazdınız? Bu saklama çabası neden?

327
12
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Hep din kardeşi ayağı

yanıt159
yanıt49
Vatandaşın biri:

Kardeşlikleri batsın. Kardeş değil kalleş bunlar

yanıt0
yanıt0
İbrahim Demirel:

Almanca kursun da bir tane Afganlı bir arkadaşla tanıştım ona Almanya’ya nasıl geldiğini, nasıl bir yol izlediğini sordum, oda İran üzerinden Türkiye’ye, ordan da Avrupa’ya geldiğini söyledi. Bende iyi ama Türkiye sınırına nasıl girdin diye sordum adam Türkçe anlayacağınız şekilde söyleyim “elimi kolumu salladım girdim” dedi. Sınır namusdur ve milyonlarca kişi o sınırı geçmiş anladınız siz. Buna Almanya, Fransa da dahil, dünyada garip şeyler oluyor herkes sınırını açmış bir sekılde göz yumuyor

199
18
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Misafirlik bitmeli artık eğer suriyede olimpiyat madalyası varsa yada iranda yada afganistanda yada bilim adına dünya çapında başarıları varsa yada bu ülkeye katkı sağlıcak doktorluk gibi mesleklere sahipse vatandaşlık verilmesine karşı değilim bu ülkeye katkı olacaksa ama bu ülkenin insanını öldürecekse yada ekmeğini elinden alacaksa olmaz hemen geri göndermeli büyük istilalar herzaman tehlikelidir hic anlamadan içten ülkemiz elden gidebilir hiçbirşeyde yapamayız biz uyanana kadar olan olur.

101
3
yanıtYanıtla
gökhan yıldırım:

ülke yol geçen hani

70
2
yanıtYanıtla
Vodafone KARDELEN:

benim insanım bu kadar mı ucuz gelmiş kansız burda can katlediyor ALLAH sız

69
2
yanıtYanıtla
Bayram Gokmen:

Hepsinin niyeti avrupa ya gitmek de başka yerden giderler sen yol geçen hanı olmazsan.Ne günahı vardır benim vatandaşımın kim verecek bunun hesabını KIM.Hesap verse ne yazar. yaziklar olsun yazık.

49
3
yanıtYanıtla
GS 1905:

Yarina cikar

32
5
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title