Servis aracının altında kalarak hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi Eylül'ün davası görülmeye başlandı
Avcılar'da 7 Kasım 2019'da servis aracının altında kalarak hayatını kaybeden Eylül Mirzaoğlu'nun (8) ölümüne ilişkin tek tutuklu sanığı servis şoförü Hüseyin Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı. Servis şoförü Yıldırım savunmasında, "Vicdan azabı çekiyorum" dedi.
Avcılar'da 7 Kasım 2019'da servis aracının altında kalarak hayatını kaybeden Eylül Mirzaoğlu'nun (8) ölümüne ilişkin tek tutuklu sanık servis şoförü Hüseyin Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan sanık Yıldırım, olaydan dolayı vicdan azabı çektiğini söyledi.
MİNİK EYLÜL'ÜN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
Olay, 7 Kasım 2019 yılındaAvcılar Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yaşandı. Bahçeye giren servis aracının altında kalarak hayatını kaybeden Eylül Mirzaoğlu'nun ölümüne ilişkin davanın görüldü. Küçükçekmece 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hüseyin Yıldırım ile minik Eylül'ün babası müşteki Cahit Mirzaoğlu hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları ile çok sayıda izleyici de katıldı.
"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM"
Sanık Hüseyin Yıldırım olayın gerçekleştiği yere çocukları getirerek servis şoförlüğü yaptığını söyleyerek "Öncelikle aileye başsağlığı diliyorum. Vicdan azabı çekiyorum. Okul bahçesinde aracı park etmek için manevra yaptığım esnada maktulü görmeyerek kendisine çarptım. Kendisi bir anda çıktığı için ve kör noktada olduğu için göremedim. Kaza anında aracın hızı son derece düşüktü. Dönerken bu olay başıma geldi. Çocuğu göremedim. Her gün yaptığım şeydi. Saniyelik oldu" dedi.
OKUL İÇİNDE HERHANGİ BİR UYARI YOKTU
Sanık avukatı ise okul yönetiminden manevra yapıp yapmaması konusunda bir uyarı yapılıp yapılmadığı soruldu. Sanık, okul yönetiminden böyle bir uyarı gelmediğini ve okul bahçesinin dışında çocukları alıp bırakmanın da tehlike oluşturacağını söyledi. Sanık Yıldırım, okul içerisinde mantar olmadığını, bu önlemin genelde özel okullarda olduğunu da savunmasına ekledi.
VELİLER SÖYLEDİĞİ İÇİN ARABAYI BIRAKTIM
Müşteki avukatı ise araç içerisinde bulunan kameralardan sanığın kontrol yapıp yapmadığını sordu. Sanık Hüseyin Yıldırım çocuğun aracın önüne birden gelmesi ve eğilmesi nedeniyle kameralardan görmediğini söyledi. Müşteki avukatı sanığa ayrıca çarptıktan sonra neden geri bir manevra yaptığını sordu. Sanık veliler söylediği için arabayı hemen geri bıraktığını ve el frenini çekerek çocuğu hastaneye yetiştirmek istediğini beyan etti.
SENİN İÇİN BENİM KADAR YANMAZ
Eylül'ün babası Cahit Mirzaoğlu olay yerine gittiğinde kızının kanlar içinde yerde yattığını söyleyerek hemen hastaneye götürdüklerini anlattı. Mirzaoğlu "Burada mağdur olan biziz, içi yanan biziz. Burada yanan benim hakim bey senin için benim kadar yanmaz. Dışarıda olsa bu olay şikayetçi olmazdım. Nasıl okul bahçesinden kızımın cenazesini alıyorum. Burada adalet varsa adaletin peşindeyim. Burada tek bir suçlu yok. Okul yönetimi, servis şirketi ve şoförü suçlu. 8 yaşında çocuğumu kanlar içerisinde aldım" diyerek, şoför kadar okul müdürününde suçlu olduğunu ve sorumluların cinayetle yargılanmasını istedi.
SANİYELİK OLDU HER ŞEY
Tanık olarak dinlenen servis hostesi Serap Gümüşalan, olay günü öğle servisine çıktıklarını söyleyerek "Ben ayağa kalktım okula girince. Çocuğu bir anda gördüm. Eğilmiş bir vaziyetteydi. 'Hüseyin abi çocuğu ezme' diye tamamlayamadan olay oldu. Saniyelik oldu her şey. Daha 1-2 metre bile ilerlememiştik. O anda tüm veliler 'geri git' diye bağırmaya başlayınca Hüseyin abi geri gitti. Olayın yaşandığı servis aracınının okul bahçesine girmemesi konusunda okul yönetiminden bir uyarı gelmedi" dedi.
OKUL MÜDÜRÜ, " SERVİS ŞOFÖRÜNÜ UYARDIK"
Okul müdürü tanık Umur Boğa ise sanık Hüseyin Yıldırım'ın aslında girmemesi gereken bir yere girdiğini söyleyerek "Hepimizin başı sağ olsun öncelikle. Ben manevra yapmaması konusunda müdür yardımcısını, okul aile başkan yardımcısını uyardım ve servis şoförüne söylemelerini istedim. Onlar da bana sanık Hüseyin'i bu konuda uyardıklarını söylediler" şeklinde beyanda bulundu.
TAHLİYE İSTEDİLER
Söz verilen sanık avukatı olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyleyerek "Benim de bir kızım var. Okulların bahçesine her yerde servis aracı giriyor. Bununla ilgili nasıl bir önlem alınabilir bilmiyorum. Müvekkilim sabit ikametgah sahibidir, olay anında alkol ya da uyuşturucu madde etkisi altında değildir. Okul bahçesinde bilirkişi incelemesi yapılabilir. Tek sorumlu müvekkilimiz değildir. Ailenin acısını çok iyi anlıyoruz. Müvekkilimin tahliyesini istiyoruz" şeklinde savunmada bulundu.
TUTUKLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLMESİNİ İSTEDİ
Müşteki avukatı ise okul müdürünün, yardımcısının ve servis şirketinin sorumlu olduğunu ancak bu sorumluluktan kaçtıklarını söyledi. Müşteki avukatı "Benim müvekkilim sorumlunun ortaya çıkmasını istiyor sadece. Sanığın beyanları sorumluluktan kaçmaya yöneliktir. Servis şoförü okul bahçesinde yaptığı manevra nedeniyle bilinçli taksirle ölüme neden olmuştur. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar vermesini istiyoruz" dedi.
TUTUKLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu dikkate alan hakim sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hakim ayrıca dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 24 Şubat 2019'a erteledi.
"İHTİMALLER ZİNİCİ BENİM CANIMI YAKTI, BAŞKASININ CANINI YAKMASIN"
Küçük Eylül'ün babası Cahit Mirzaoğlu duruşma çıkışında yaptığı açıklamada okul yönetiminin, servis şoförünün ve servis şirketinin suçlu olduğunu söyleyerek "Benim kızımı okula göndermem mi suç 'Utanmadan bazıları şoförün tahliyesini istiyor. Bu nasıl bir adalet? Yani çocuğunu okula gönderenler mi suçlu? Bugün benim başıma yarın başkasının başına. Orada yüzlerce çocuk var ve yaşları küçük. Bu nasıl bir ihmal? İhmaller zinciri benim canımı yaktı,başkasının canını yakmasın. Buradan az bir ceza çıkarsa bu bizi 2. defa öldürür" şeklinde konuştu. Müşteki avukatı ise sanık hakkında iddianamede 'taksirle ölme neden olma' suçundan ceza talep edildiğini, ancak olayın 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' kapsamında olduğunu söyledi. Müşteki avukatı dosyanın inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini de aktardı.
İDDİANAME
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede servis şoförü Hüseyin Yıldırım'ın servis aracıyla okul bahçesine giriş yaparken bahçe içerisinde manevra yaptığı açıklanmıştı. Şoförün bahçe içerisindeki Eylül Mirzaoğlu'na çarptığının açıklandığı iddianamede, 8 yaşındaki çocuğun hastanede hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Sanık Yıldırım hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.