Haberler

"Kuduz köpekler Ankara'ya taşındı" iddiası sonrası tutuklanan Buket Özgünlü hakkında karar çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'daki bir barınakta kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği alıp Ankara'ya taşıyan ve çektiği video sonrası tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı tahliye edildi.

Hastalık taşıyan köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirdikleri iddiasıyla haklarında "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbire aykırı davranma" ve "sahipli hayvana işkence" suçlarından 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanıklar Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı ve Muhammed Savaş Demir'in yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Boyacı ile tutuksuz sanık Demir ve avukatları katıldı. Mahkeme hakiminin gelen evrakları okuması ve sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunmalara geçildi. Tutuklu sanık Buket Özgünlü Boyacı, sosyal medyada gördüğü paylaşımlar üzerine basın açıklaması yapmak amacıyla bazı gönüllüler, STK üyeleri ve Ankara Barosu avukatlarıyla Şanlıurfa'ya gitme kararı aldıklarını söyledi.

'Kuduz köpekler Ankara'ya taşındı' iddiası sonrası tutuklanan Buket Özgünlü hakkında karar çıktı

"BARINAK GÖREVLİLERİ, VETERİNERİN SEÇTİĞİ KÖPEKLERİ ARACA YÜKLEDİ"

Dernek çalışanıyla birlikte Siverek'teki bir hayvan barınağına gittiğini anlatan Boyacı, barınaktan sorumlu veteriner hekimin refakatinde burayı gezdiklerini belirtti. Veteriner hekime, "Hayvanları sahiplenebiliyor muyuz?" diye sorduğunu ifade eden Boyacı, "Veteriner hekim, ilçe tarım müdürünü arayarak icazet almasının ardından sahiplenebileceğimizi söyledi. Barınak görevlileri, veterinerin seçtiği köpekleri araca yükledi. Ben de bu esnada veteriner hekimin kendi el yazısıyla yazdığı sahiplenme tutanağını imzaladım." dedi.

"YOL ÜZERİNDE GÜVENDİĞİM VETERİNER YOKTU, O YÜZDEN ANKARA'YA GETİRDİM"

Sanık Boyacı, Siverek ilçesindeki barınağa gittiği sırada yol üzerinde herhangi bir kuduz ve karantina uyarı tabelasının olmadığını, polis veya jandarma kontrol noktasıyla karşılaşmadıklarını öne sürdü. Duruşma savcısının, "Hasta hayvanları yakındaki bir kliniğe götürmek yerine neden Ankara'ya götürmeyi seçtin?" sorusu üzerine Boyacı, "Yol üzerinde güvendiğim ve bildiğim veteriner yoktu. O yüzden tedavilerinin yapılması için Ankara'ya getirdim." yanıtını verdi.

'Kuduz köpekler Ankara'ya taşındı' iddiası sonrası tutuklanan Buket Özgünlü hakkında karar çıktıBuket Özgünlü Boyacı

"YOL ÜZERİNDE BİR KARANTİNA VEYA KUDUZ UYARI TABELASI YOKTU"

Tutuksuz sanık Muhammed Savaş Demir ise yaklaşık 4 yıldır evcil hayvan taşıma hizmeti verdiğini söyledi. Boyacı'nın araması üzerine Siverek'teki hayvan barınağına gittiğini anlatan Demir, "Barınakta hasta hayvanlar vardı. Buket, köpekleri sahiplenmek için veteriner hekimle görüşüyordu. Veteriner hekim gözetiminde yönetmeliğe uygun şekilde hayvanlar araca yüklendi. Daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktım. Yol üzerinde herhangi bir karantina veya kuduz uyarı tabelası yoktu." ifadelerini kullandı.

"İKİ KÖPEK YOLDA ÖLDÜ"

Şanlıurfa'dan Adana'ya kadar durmadan gittiğini belirten sanık Demir, "Adana'da köpeklere su vermek için durdum. Orada bir köpeğin öldüğünü gördüm. Sonra yola devam ettim ve Ankara'da derneğin veterinerine hayvanları teslim ettim. Burada bir köpeğin daha öldüğünü gördüm. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

'Kuduz köpekler Ankara'ya taşındı' iddiası sonrası tutuklanan Buket Özgünlü hakkında karar çıktı

TANIK BEYANLARI

Sanık savunmalarının ardından tanık beyanlarına geçildi. Tanık Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Tuğba Gürsoy, sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine basın açıklaması yapmak amacıyla Şanlıurfa'ya gitmeye karar verdiklerini söyledi. Sanık Boyacı'nın daha sonra yanlarına geldiğini anlatan Gürsoy, "Şanlıurfa'ya Buket ayrı, biz ayrı gittik. Merkezde hayvanların kaldığı barınakları gezdik. Hayvanlar kötü şartlarda bulunuyordu. Buket, daha iyi şartlarda bakabilmek için hayvanları sahiplenmiş." dedi.

Tanık Adem Yücel ise Yaşama Tutunan Patiler Derneğinin yaşam alanından sorumlu veteriner hekim olduğunu, getirilen köpeklerin kendisine teslim edildiğini söyledi. Yücel, muayene ettiği 8 köpekte 3 farklı ölümcül hastalık tespit ettiğini, bunların köpekten köpeğe bulaşan hastalıklar olduğunu belirtti.

'Kuduz köpekler Ankara'ya taşındı' iddiası sonrası tutuklanan Buket Özgünlü hakkında karar çıktı

ŞARTLI TAHLİYE EDİLDİ

Tanık beyanlarının ardından mütalaası için söz verilen duruşma savcısı, sanık Boyacı'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Boyacı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'dan Ankara'ya hastalıklı olduğu iddia edilen 35 köpek getiren ve tutuklanan Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü ve M.S.D. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, iki şüpheli hakkında "Bir Ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme, Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma" suçundan yaklaşık 7 yıl hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Şanlıurfa Ankara Hayvan Hakları Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Suriyeli sığınmacılarla ilgili gerilim tırmanırken Bakan Güler'den net mesaj

Suriyeli sığınmacılarla ilgili gerilim tırmanırken Bakan Güler'den net mesaj

Her yeri yakıp yıkmışlar! Provokatörlerin Suriyeli avına çıktığı ilçede zarar çok büyük

Her yeri yakıp yıkmışlar! Provokatörlerin Suriyeli avına çıktığı ilçede zarar çok büyük

Gaziantep'te Suriyeli işletmeciler dükkanlarını açmadı

Gaziantep'te Suriyeli işletmeciler dükkanlarını açmadı

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 2-3 Temmuz Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI | Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 2 Temmuz altın fiyatları ne kadar oldu? EURO 2024 Türkiye kaybederse ne olur? Türkiye- Avusturya maçı berabere kalırsa ne olacak? Türkiye kaybederse turnavadan eleniyor mu? Düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası hangi yörenin? Düğün çorbası tarifi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 2-3 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Beylikdüzü'nde çıkan yangın söndürüldü mü, son durum ne? Beylikdüzü'nde nerede yangın çıktı? Çocuk bakıcısı maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar? 3 Temmuz Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 3 Temmuz burç yorumları nedir? 2 TEMMUZ BURÇ YORUMU | Bugün burçları neler bekliyor? AŞK, SAĞLIK, KARİYER, PARA, EVLİLİK YouTube çöktü mü? Problem mi var? Bugün 2 Temmuz YouTube sorun mu var? YouTube öne çıkanlar gözükmüyor! YouTube'da sorun mu var? CANLI maç izle! (EURO 2024 MAÇLARI) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Temmuz EURO 2024 günün maçları nereden izlenir? Neden Baby Boomers deniyor? Baby Boomers ne demek? Kimler Baby Boomers kuşağı oluyor, özellikleri neler? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihleri açıklandı mı? 2024 Üniversite tercihleri ne zaman? Çiftlik Bank davası ne oldu? Tosuncuk kaç yıl ceza aldı? Çiftlik Bank olayı nedir? Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi! Listede Türkiye'den kaç üniversite var?
Kayseri'de tansiyon düşmüyor! Suriye uyruklu bir kişi bıçaklı saldırıya uğradı

Kayseri'de tansiyon düşmüyor! Suriye uyruklu bir kişi bıçaklı saldırıya uğradı

500

Yorumlar (13)

Enes Koç:

Neden hiçbir suçlu ceza almıyor? Gerçekten anlamıyorum bu durumu. Yeni suçlara davetiye çıkıyor böyle olduğu zaman. Sonra da neden bu kadar suç var...

211
13
yanıtYanıtla
ahmet varlı:

Bir kişinin ceza alabilmesi için yargılamanın sona ermesi gerekir burada yargılama sona ermemiş hali ortada bir ceza olmaz tutukluluk hali de bir ceza değil tedbirdir

yanıt15
yanıt26
Martin Sikertel:

Böyle adaleti seveyim ben!

134
8
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Cok Sevme Simarir..Sonra Saldirir

yanıt2
yanıt2
Yucel Cakir:

Güzel ülkem tam bir özgürlükler ülkesi. Her şey serbest, ne yaparsan yap cezası yok.

112
9
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Kanunlar mı değişti yoksa adalet teskilatı mi değişti anlamak mümkün degil.Biri anlatsa da öğrensek...

86
8
yanıtYanıtla
Fatih Öztürk:

Suçlu değildi zaten göz dağı

22
71
yanıtYanıtla
Buğra Er:

Serbest bırakanlara yazıklar olsun

70
17
yanıtYanıtla
mekanci1 genc:

Şaşirmadik tabiki serbest neyseee

15
6
yanıtYanıtla
ahmet varlı:

Tutuklama Nedir? Bazı durumlarda hakim veya mahkeme kesin hüküm olmadan önce kişinin tutukevine gönderilmesine dair koruma tedbirine karar verir. Kişinin kesin hüküm olmadan önce hakim veya mahkeme kararıyla kısıtlanıp tutukevine gönderildiği bu duruma tutuklama denir.

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title