Trabzon'da Şarbon Teşhisi Konulan İneğin Eti 1 Kişiyi Öldürdü, 73 Kişi Hastanelik Oldu
Trabzon'da şarbon teşhisi konulan ineği kesip etini satan adam, 73 kişinin hastanelik olmasına sebep oldu. Bir kişi hayatını kaybetti, köy karantinaya alındı.
Trabzon'un Akçaabat ilçesi Ağaçlı mahallesinde bir sığıra şarbon teşhisi konulmasına rağmen hayvan sahibinin sığırı keserek etini mahalledeki vatandaşlara sattığı iddia edildi.
Mahallede bir kişinin ölümü nedeniyle panik yaşayan 73 kişi Trabzon'daki hastanelere başvurdu.
ETİNİ MAHALLELİYE DAĞITTI
Akçaabat'ta şarbon şüphesi üzerine çok sayıda kişi hastaneye başvurdu.
Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Ağaçlı Mahallesi'nde oturan M.A., 10 gün önce ineğini kesip, etini komşularına dağıttı.
BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ, 73 KİŞİ ZEHİRLENDİ
Yaklaşık bir hafta sonra mahalle sakinlerinden Fatma Çakır (39) rahatsızlanarak gittiği hastanede yaşamını yitirdi, 73 kişi de 'halsizlik, mide yanması ve yüksek ateş' gibi şikayetlerle acil servise başvurdu.
ŞARBON VİRÜSÜ ŞÜPHELİ BULUNDU
Yapılan incelemede, Çakır'da şarbon virüsü şüpheli olduğu belirlendi.
KÖY KARANTİNAYA ALINDI
Son bir haftada mahallede bir kişinin hayatını kaybetmesi ve olayın duyulması üzerine panik yaşayan mahalle halkı halsizlik, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne başvurdu.
Dün geceden bu yana hastaneye 73 kişi başvururken, hastanede tedavi gören 3 kişide şarbon şüphelerine rastlandığı iddia edildi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, köy karantina altına alındı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Trabzon'un Akçaabat ilçesi Ağaçlı mahallesinde yaşanan şarbon paniği ile ilgili Trabzon Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada "İlimiz Akçaabat İlçesi Ağaçlı mahallesinde henüz tanısı kesin olmayan bir rahatsızlığı sebebiyle bir adet büyükbaş hayvanın sahibi tarafından kesilerek dağıtılması ve bunlardan tüketen bazı vatandaşlarımızda bir takım rahatsızlıkların belirmesi üzerine ilgili kurumlarımızca gerekli tüm tedbirler alınmış olup, konu ile ilgili endişe edilecek bir durum bulunmamaktadır" denildi.