Haberler

Dünyanın en büyük kanyonlarından Valla'ya giren 11 kişi dışarıya çıkamadı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük kanyonlarından Valla'ya giren 11 kişi dışarıya çıkamadı Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde dünyanın en büyük kanyonlarından olan Valla Kanyonu'na giren 17 kişiden amatör olan 11 kişi, kanyondan çıkamadı.

Dünyanın en büyük kanyonlarından Valla'ya giren 11 kişi dışarıya çıkamadı

KASTAMONU - Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde dünyanın en büyük kanyonlarından olan Valla Kanyonu'na giren 17 kişiden amatör olan 11 kişi, kanyondan çıkamadı.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 11 Ağustos Perşembe günü başlayan "Türkiye 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali" etkinlikleri çerçevesinde dünyanın en derin kanyonları arasında gösterilen Valla Kanyonu'na 6 tanesi profesyonel, 11 tanesi amatör olmak üzere 17 kişilik ekip giriş yaptı. Valla Kanyonunu geçmek için giriş yapan 17 kişilik ekipten 11'i kanyondan çıkamadı.

Kanyonda mahsur kalan kişilerin kurtarılması için Jandarma Arama Kurtarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Jandarma Genel Komutanlığına ait sepetli helikopterin bölgeye sevk edildiği ve kanyonda çıkamayan 11 kişilik ekibi bulundukları yerden alacağı belirtildi.

11 Ağustos Perşembe günü başlayan "Türkiye 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali" etkinlikleri çerçevesinde 'vahşi cennet' olarak nitelendirdikleri Valla Kanyonuna 17 kişilik ekibin giriş yaptığını söyleyen Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, "12 Ağustos Cuma günü 17 kişi Valla Kanyonuna girdi. En son Bozkurt ilçemizde oluşan sel felaketi sonrası Valla Kanyonunun yapısının değiştiği, kanyonda bulunan devasa taşların, kayaların oynadığı tespit edilmiş. Dolayısıyla bu işi profesyonel manada yapan 6 arkadaşımız, hem gönüllü olarak hem de kanyonun yapısını tespit edebilmeleri için yola devam ediyorlar. Ancak bu işi amatörce yapan ve yanlarında götürdükleri 11 arkadaşımız ise maalesef kanyon içerisinde mahsur kaldıkları yönünde haber aldık. Bu arkadaşların kesinlikle ileriye gidemediklerini ve kesinlikle geriye dönüşlerinin olmadığını JAK ve AFAD ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde anlamış olduk. Bende bunun üzerine Sayın Valimizi aradım, arkadaşların kurtarılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Harekete geçileceğini söyledi. Bu konuyla ilgili çalışma sürüyor. Kısa sürede mahsur kalan arkadaşların kurtarılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kastamonu Pınarbaşı Türkiye Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title